Sollentunas D damer genrepade i Sigtuna

Sollentunas D damer genrepade på tisdagskvällen i en miniturnering ute hos Sigtuna SHL. Lagen för aftonen var två från Sigtuna och två från gästande Sollentuna. Division 3 Norra Stockholm startar till helgen och D damerna inledde säsongen med att ta med sig 3-0 i matcher i bagaget.

Sigtuna SHL hade bjudit in till försäsongsmatcher som visade sig vara en liten miniturnering denna tisdagskväll. D damerna har inte övat mycket matchspel hittills under försäsongen utan fokuserat på andra moment. Osäkerheten var därför stor om var man stod och hur mycket som koms ihåg från i våras.


I första matchen mot Sigtuna SHL 2 så spelade tjejerna mycket fokuserat och gick fram till setvinst 25-6 via starkt servande och anfallsspel. I andra set blir det några missförstånd fler men man spelar ändå on-par och vinner med 25-10.


Andra matchen gick mot klubbkompisarna i F95 och där ville laget få upp tempot och effektiviteten i anfallen. Här spelar man under långa stunder i setet riktigt bra anfallsvolley och vinner även här med 25-6. I andra set försöker vi få till blockspelet bättre, vilket lyckas till viss del. Vinst 25-12.


I sista matchen mot Sigtuna SHL 1 så börjar kvällen bli lite sen och uret har passerat 21:00 när matchen inleds. De något större och äldre Sigtunatjejerna har bättre räckvid vid nät, vilket ger bra träning att anfalla mot block. D damerna leder hela setet och drar ifrån till vinst 25-17. Efter ett 0-2 underläge i andra set spelar sedan laget så bra man kan just nu och leder med 17-6 när autopiloten slås på. Via lite ofokus i slutet vinner man tillslut setet och matchen med 25-18.övre raden fr v: Josefin, Gabriella, Sophie, Klara, Carolina, Annie
undre raden fr v: Diana, Emelie, Lisa, Emma, Sandra
hemma stannade sjuka Gabrielle och Ebba.


Sammantaget fanns det mycket positivt att ta med sig. Passningsmässigt gör Sophie som vanligt en solid insats och ser till att bollen alltid är i luften för spikers att slå på. Kantspelarna Annie och Gabriella drar ett tungt lass och sänker mycket boll i både bra och tunga lägen. Även Sandra gör i andra matchen ett set på vänsterkanten som imponerar. I mitten gör Klara och Diana ett starkt jobb där Diana har flera avslut som är riktiga “hammers”. Emelie har en mottagsprocent som är mycket hög och ger under hela kvällen bara bort en enda boll. Nykomlingen Emma presenterar sig via att slå in matchbollen i andra matchen.


Det är tidigt på säsongen och mycket mer att träna på, men trots det så blir det ett väl godkännt betyg i Sigtuna denna afton.