AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna B damer vann Uppsala Cup

Sollentunas B-damer åkte i söndags norrut för att spela Uppsala Cup. Man ställde upp i division II klassen där det totalt var 12 lag fördelat på 4 grupper med efterföljande slutspel. Via gruppseger var SVK B direktkvalificerade för semifinal, vilken man vann mot Stockholms Vingar II. I finalen besegrades Bromma och därmed har försäsongen fått bästa möjliga start.

Sollentuna B damer som åkte till Uppsala Cup bestod denna dag av följande spelare: Amanda och Tina turades om att passa. Elin och Viktoria fick dra det tunga lasset på centerpositionerna dagen igenom medan Lydia, Linnea, Sara och Petra byttes av på kanterna.
 
I gruppspelet hade man Vallentuna II och hemmalaget Uppsala VK. Första matchen började kl 09:00 mot Vallentuna och det märktes att det var morgonmatch. Att det dessutom var säsongens första match gjorde inte saken bättre. Det bjöds på ett svängigt spel med en del misstag och stela ben blandat med bra individuella insatser. Det blev till slut en 3-setare där Sollentuna tog hem första set efter bättre servande och lite mindre misstag. Andra set gick till Vallentuna men Sollentuna kom igen och körde över motståndet i sista set och kunde vinna med 2-1 (25-20, 19-25, 15-5).
 
Andra matchen var mot Uppsala VK vilka inte riktigt nådde upp till Sollentunas kapacitet. Sollentuna pressade på riktigt bra i serven och fick god utdelning, inte minst i andra set. Även om det blev relativt stora siffror i båda seten så tar man inte så mycket egna poäng i anfall. Man håller igen lite och är inte riktigt på tårna i försvar. Men matchen kunde ändå vinnas med 2-0 och siffrorna skrivs till 25-14, 25-9.



övre raden fr v: Lydia, Petra, Elin, Viktoria, Amanda
undre raden fr v: Linnea, Tina, Sara
 
Därefter blev det en väldigt lång väntan. Gruppspelet var över kl 11:40 för Sollentunas del och semifinalen skulle spelas kl 17:00!
 
När det äntligen var dags för semifinal så var det Vingar II som stod för motståndet. Det blev en relativt jämn match men Sollentuna började äntligen få ordning på matchtempot och kom oftare till bra anfall. Fortfarande är det en ganska skakig side-out och båda lagen har bra utdelning på sina pressade servar. Setsiffrorna skrevs till 25-21 och 25-19 och finalplatsen var klar. Finalmotståndare blev Bromma som slog Vallentuna i en lång 3-setare.
 
Finalen startade strax före kl 19 på kvällen och efter ca 11 timmar i hallen så kunde Sollentuna stå som välförtjänta segrare i årets Uppsala Cup. Finalen var välspelad och den klart bästa matchen från Sollentunas sida även om det märktes av de tunga benen i främst servmottagningen. Första set gick ganska enkelt till Sollentuna efter ett allt bättre anfallsspel. Andra set började katastrofalt och Sollentuna låg under med både 5-0 och 7-1 innan man lyckades förstå att man behövde vinna två set även i finalen. Därefter började man ta in poäng för poäng för att vara ifatt först vid ställningen 20-20. Lagen följdes sedan åt till 22-22 då Sollentuna lyckades göra ett ryck och ta hem andra set och därmed också matchen med siffrorna 2-0 (25-17, 25-22).
 
För att summera dagen kan man säga att det var bra att få en liten värdemätare inför säsongen som drar igång redan nästa helg. Laget visar att man absolut kan spela bra anfallsvolleyboll och att man har en bra serve men att man kanske måste slipa lite mer på block/försvar. Hela laget gör absolut en godkänd insats men om man ska peka ut några utropstecken så var det Lydias anfallsspel från vänsterkanten i semifinalen och finalen. Hon kom igång ordentligt när hon gick över från högerkanten till vänstern och visade dessutom upp en stabil servmottagning. Man bör även nämna Linnea som var dagens servedrottning. Hon satte ofta skräck i motståndarnas mottagning med sina hårt pressade servar.
 
 
Nästa helg så drar alltså serien igång för SVK B-damer. Man spelar i div II östra svealand som består av 10 lag. Favoritskapet får Södertelge dras med även om Sollentunas B-damer också siktar på en placering bland de översta i tabellen. Förutom dem så spelar ytterligare ett sollentunalag, SVK C, och ett Södertelgelag i samma serie. Premiären för SVK B är borta mot just Södertelges B-lag och matchen spelas söndagen den 4 oktober, kl 13:30, i Brunnsängshallen. Då får vi se om man lyckas behålla det fina anfallsspelet från Uppsala Cup samt kanske även hunnit finslipa på block/försvar under veckan