AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bottennapp och upphämtning i Tierp

Herrlaget spelade träningsmatcher i Tierp i dag lördag 29 september. Vi ringde upp lagkapten Martin Yngerskog för att höra hur det gick.

Hej Martin. Vilka har ni spelat mot idag och hur gick det?


– Vi har mött Tierp och Säter idag. Det gick så där… Vi spelade jättedåligt mot Tierp. Många moment var mycket sämre än på träning. Vi presterade sämre volleyboll än vad vi borde vid den här tidpunkten.


Okej, det var tråkigt att höra. Vad hände mer?


– Vi hade ett snack efter matchen och då bestämde vi oss för att lägga lite mer kol i grillen, kan man säga. Så i matchen mot Säter stämde det som var dåligt mot Tierp. Vi gjorde det vi skulle. Nu var dock motståndet lite sämre. Säter har tappat sin passare och Staffan Sahlberg och har dragit sig ur elitserien. Hög div 1-klass kan man säga att det var.


Några ljusglimtar att tala om?


– Ja det som var positivt var ju att vi ändrade på det som var mindre bra. Serve och block var bristfälligt mot Tierp men funkade bra mot Säter. Vi ryckte upp oss och genomförde ett genomtänkt spel.


Hur gick det för dig personligen Martin?


– Jag är inte i jättebra form, är lite småskadad och det påverkar mitt spel. Men det kändes ganska bra. Jag har lite svårt att få anfallsspelet att stämma. Men det kommer. Jag är inte det minsta orolig.


Ska man som supporter vara orolig över din skada?


– Nej, det är inget jag inte kan hantera. Jag hoppas vara skadefri snart.


Hur går det annars?


– Jo vi har ju en ny passare, Dave Egan, och vi håller på att träna ihop oss. Mittenspelet funkar jättebra och nu har vi kantspelet som ska sätta sig. Det kommer bli kanon, jag är som sagt inte orolig för det alls.


– Det är skönt att vara igång! Efter en sån dålig match vi gjorde idag blir man enormt sugen på att träna hårt. Så blir det i veckan som kommer. Nästa helg ska vi till Vingåker på försäsongsturnering.


Okej Martin, tack för samtalet och lycka till med allt.



Albin och Mattias blockar framgångsrikt