AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ny säsong med nya möjligheter för Sollentuna Volleys damlag!

Sollentunas damelitlag har nu varit igång sedan mitten av augusti. Likt förra året har vi startat upp med ett hallgolvsbyte vilket har varit lite frustrerande men nu känns det otroligt skönt att åter vara inne i vår hemmahall med nytt fint golv. Inledningsvis har träningen varit inriktad på aerob träning samt att få alla på samma plattform rent tekniskt och taktiskt.

Säsongen ser spännande ut med en rad nya förutsättningar. Ny för året som headcoach är Dave Egan. Dave kommer senast från Vingåkers herrlag där han gjort bra resultat som spelande tränare och det skall bli intressant att se hur tjejerna reagerar och vad de kan få ut av de transatlantiska tankarna om spelet och träning. David Ottosson fortsätter även i år som vicetränare med stort engagemang. Med sina djupa kunskaper på området så har David även hand om fysträningen, vilket är nödvändigt för att spelarna skall klara av säsongen på ett bra sätt.


Truppen är i år lite mindre då Ellinor Nilsson valt att flytta hem till Linköping för studier, Sara Lindberg tvingats sluta samt att Carla Bradstock fortsätter sin europasejour i Österrike denna säsong. Elin Warner arbetar i år som tränare i Södertälje. Som det ser ut i skrivande stund kommer Andrea Jacobsson spela med Engelholm nästa år men övergången är inte klar ännu. Detta innebär att andra spelare får mer utrymme och kommer att få ta ett större ansvar på och utanför banan.


Nya för året är Lisa Jönsson som är fostrad i grannklubben Vallentuna VBK. Lisa är en intressant passartyp som haft en skadeperiod bakom sig och kan hon bara få träna kontinuerligt skall det bli mycket kul att se vad Lisa kan uppnå. Kristiina Raap kommer från Estland. Kristiina är en poängmaskin som kommer vara oerhört nyttig med sitt block och anfallsspel samt internationella erfarenhet.


Vi tror mycket på truppen och det skall bli kul att se vad spelare som Lovisa Bergh, Emma Berglund Lindgren och Emily Turner kan uträtta denna säsong. Möjligtvis kommer truppen att kryddas med någon ytterligare spelare efterhand och vi kommer även att försöka slussa in någon av klubbens duktiga juniorer, vilka redan tränar med damlaget.



Lisa Jönsson



Kristiina Raap



Lovisa Bergh