AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag kliver fram ur skuggorna

Med knappt en månad kvar till starten i elitserien kan Sollentuna Volley presentera sitt herrlag för säsongen 2009-2010. Det är en trupp som till allra största delen känns igen från förra säsongen och fler spelare och ledare har tillkommit.

Lars-Göran ”Snillet” Eriksson gör sin 5:e säsong som huvudtränare för herrlaget. Träningarna startade redan i början av augusti och präglas av planering och disciplin samt än högre dos fysträning än tidigare. På frågan om det egna laget kommer svaret snabbt.


– Vi skall ha revansch för förra årets dåliga resultat, säger Snillet och får något i blicken. Hela laget brinner av revanschlusta, vilket märktes direkt på de första träningarna.


I årets trupp är i stort sett alla kvar från föregående säsong, med bland annat poängdominanterna Martin Yngerskog, Johannes Bångman och centrarna Mattias Andersson och Peter Jonsson. Förra årets JSM-mästare, Albin Eriksson och Lucas Lötbom, har sett bra ut på försäsongen och börjar nu allvarligt konkurrera om en plats i startsexan. Laget har även breddats med två utländska och rutinerade spelare i form av Dave Egan och Nicolas Beaver, bägge från Kanada, samt med de yngre Calle Lindesvärd och Calle Ljung. Den stora truppen har skapat hård konkurrens på träningarna vilket har gjort att kvaliteten på dem har ökat. På ledarsidan vid sidan om Snillet fortsätter Johan Lindström som spelande vicetränare. Liliana Eriksson fortsätter även hon med huvudansvaret för fysträningen och ger killarna i laget ständig träningsvärk. Nytt för i år är att Christer Ljung mönstrar på som scoutman och kommer jobba med statistik inför och efter matcherna.



Lagkapten Martin Yngerskog är naturligtvis en viktig kugge i laget med sin rutin och ständigt professionella inställning, men som första nyckelspelare lyfter Snillet fram Peter Jonsson.



Peter Jonsson


– Vi ser fram emot en säsong med Peter. Han tog ett litet kliv in som ordinarie förra året och har potential att bli elitseriens bäste center. I sommar har Peter varit med i landslaget och spelat Universiaden och fortsätter han utvecklas blir han en fruktad spelare i elitserien och en oerhörd tillgång för Sollentuna i år.


Nykomlingar i truppen är följande:



Dave Egan – Nyckelspelare även han. Många känner Dave som passare i Vingåker och känner till de problem han ställt till i mötena de tidigare säsongerna. Nu spelar han alltså med Sollentuna och det är en ära att få spela med elitseriens bästa passare, även om Sollentuna redan har en bra passare i Sebastian Thylander. Dave ställer höga krav på sitt eget lag, såväl på träning som på match, och driver på i med- och motgång.



Nicolas Beaver – är en allroundspelare som med sin fysik och kraft kommer tillföra laget mycket. Han kommer mer och mer in i laget för varje träning som går.



Calle Lindesvärd – ung lovande center som närmast kommer från Lidingö men som dessförinnan spelat seriespel i Tyskland. Inte helt olik Lawrence Montas både till det yttre och till sättet tycker vissa.



Calle Ljung – en av tre i truppen som var med och tog JSM-guldet i våras och som nu får chansen i ett större sammanhang.