AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Säsongen 09/10 är igång för Sollentunas ungdomar

Säsongen har startat för Sollentunas ungdomar. Under Inspikeshelgen har man på A-hallens nylagda golv genomfört 3 bollpass samt 2 fyspass. Ungdomsledarna har även genomfört ett utbildningspass. 

Ungdomarnas bollpass leddes även i år av Peter “Pekka” Wilhelmsson samt spelarna för de bägge elitlagen. Alla ungdomsspelare som kunde var med, från de yngsta som genomförde sitt allra första träningspass någonsin i livet till de något äldre “veteranerna”.


Sista passet på lördagen var riktat till ungdomstränarna. Herrlagets tränare Lars-Göran “Snillet” Eriksson öppnade dörren på vid gavel till sitt volleybollkunnande och delade med sig under nästan 2 timmar. Ungdomstränarna fick inte bara en genomgång i slagteknik utan även samtidigt tips på hur man som tränare lär ut volleyboll.


Ett fokusområde under kommande säsong är fysträning och under helgen undervisades ungdomarna av herrlagets fystränare Liliana Eriksson i grundläggande fysträning inriktad på bålstabilitet. Herrlagets andra tränare Johan Lindström repeterade det hela i ett andra fyspass på söndagen. Under säsongen kommer ungdomarna att få utökad fysträning för att som Liliana sa, “fortsätta vara hela och friska samt bli grymt bra på vollyboll”.


I och med helgen är volleybollsäsongen 09/10 igång och träningen börjar till veckan. Kunde du inte med i helgen och har frågor kring din grupp så kontakta antingen din tränare eller ungdomssektorn@sollentuna-vk.se


Nu kör vi så det ryker!!!