AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Information för dig som vill börja spela volleyboll

För dig som funderar på att börja spela volleyboll så här i skolstartstider så finns information under menyn Ungdom > Nybörjarinfo. Där kan du läsa hur du går tillväga för att börja hos oss.


På Svenska Volleybollförbundets hemsida beskrivs sporten med följande ord:


Volleyboll är en snabb, explosiv och kraftfull idrott fylld av spänningsmoment. Tiden från försvar till anfall är bara någon sekund och avsluten kommer i ett. Volleyboll är det snabbaste lagbollspelet. Sporten är spektakulär att både utöva och se på, oavsett om det är på TV eller på plats! På högsta nivå utför spelarna suveräna idrottsliga prestationer som att hoppa högt, slå bollen hårt och precist, snabba förflyttningar. Detta i kombination med att leverera precisa passningar och alla de häftiga räddningarna. Som lagbollsidrott är volleyboll unik till sin karaktär eftersom nätet skiljer lagen åt. Samarbetet på plan, inom laget, är en förutsättning för framgång, men även varje spelares insats är avgörande.


Vi i Sollentuna Volley kan också tillägga att volleyboll är en suverän ungdomsidrott både för killar och tjejer! Välkommen att börja hos oss!