AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer Säsongen 2008-2009

Sveriges första volleybollklubb med 19 SM-guld på damsidan. Traditionen är stark i föreningen och viljan att vinna genomsyrar organisationen. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong. Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.



Bakre raden fr v: Ellinor Nilsson, Emma Berglund-Lindgren, Emily Turner, Cecilia Skoog, Elin Warner, Lovisa Bergh, Johan Svensson (tränare)
Främre raden fr vr: Emma Holm, Sara Mild, Andrea Jakobsson, Johanna Falk, Sara Lindberg
Saknas på bild: Carla Bradstock


Placering: 4:a i serien, 5:a i slutspelet, utslagna i kvartsfinal mot Vallentuna/Elverket (1-3 i matcher)

Tränare Johan Svensson

Johan gör nu sitt andra år som tränare för damlaget. Med ett stort engagemang och höga ambitioner tar sig Johan an uppdraget att förvalta och utveckla ett av Sveriges bästa lag. Johan kommer att ha en ung trupp som han kan forma till ett väl sammansvetsat gäng.


Om det egna laget: Vi har denna säsongen en bred trupp med flera spetskompetenser. Vi tror på en bra utvecklingskurva kommande säsong och det ska bli spännande att jobba med det här unga laget.


Om motståndarna: Engelholm och Örebro är två topplag som har fått behålla flera spelare från föregående säsong. I och med det så kommer de säkert att finnas med när medaljerna ska fördelas även denna säsong. Elverket, Katrineholm och Norsjö är lite mer svårbedömda innan man vet hur bra de eventuella “utländska artisterna” är när de ansluter till lagen.


NYCKELSPELARE


Carla Bradstock Vår kanadensiska passare Carla Bradstock blir förhoppningsvis en nyckelspelare. Hon ansluter sent till laget och hur snabbt hon kan acklimatisera sig till livet i Sollentuna och till vårt spel, kommer delvis vara avgörande för våra resultat denna säsongen.


Andrea Jacobsson och Sara Mild Andrea och Sara har varit med i hetluften ett tag nu. Trots att de fortfarande är unga är de viktiga förebilder som hårdsatsande idrottare för våra yngre spelare. På planen kommer de vara våra starkaste anfallsvapen.


Nyförvärv: Ellinor Nilsson (Team Valla, RIG), Cecilia Skoog (Vallentuna, RIG), Lovisa Bergh (Svedala, RIG), Emma Holm (egen produkt), Johanna Falk (Svedala), Sara Lindberg (KFUM Örebro, RIG), Carla Bradstock (UBC Kanada).


Förluster: Sofie Johansson (slutat), Adela Mitrica (slutat), Laura Härkönen (slutat), Kristin Samuelsson (slutat), Lina Sundström (Engelholm), Linda Johansson (slutat), Katie Steffens (USA).


Lagkapten: Sara Mild
Tränare: Johan Svensson
Assisterande tränare: David Ottosson