AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM-Guld och silver i Beach-SM FU15


Silvertjejerna: Hanna Lina M Astrid och Guldtejerna: Sofia Ester Lina K


Det blev maximal utdelning när Sollentunas F95 visade övriga Sverige var de bästa beachspelarna finns.

4 av 6 spelare hade föräldrar med sig, jättekul med föräldrar stöd.


I gruppspelet på onsdagen kom SVK 1 och 2 i samma grupp som Göteborg. Båda Sollentunalagen slog Göteborg lätt, den enda jämna matchen varSollentuna derbyt som 1:an vann med 2-1 21-16 18-21 15-5.



Ester Sofia



Lina K


På tordagens semifinaler hade vinden ordentligt börjat blåsa vilket innebar att man inte tar många egna poäng utan man vinner på motstndarens misstag.


Första semifinalen spelade SVK 1 mot Veddige 2. Vet inte om det berodde på nerver eller vädret men Veddige vann första set med 22-20, efter att Sollentuna haft 3 setbollar. I 2:a och 3:e set visade våra tjejer var skåpet skall stå 21-12 15-6, första finalplatsen klar.



Lina M, Hanna, Astrid


Semifinal 2 mellan SVK 2 och V:a Ämtervik blev ingen match. 2:orna vann med 21-10 21-11. Det var det bästa spelet ihela turneringen, allt bara flöt på.


I finalen på centercourten med speaker och publik hade det precis slutat regna, solen kom men blåsten var kvar. Vet att det var 2 ganska nervösa lag som gick in. SVK 2 gick snabbt upp till 8-0 ledning efter bra servande av Lina M. Ju längre matchen spelades visade SVK 1 att de mer hade övat på beach och vann med 21-15 21-11. Härligt att se hur alla 6 tjejer kramade om varandra efter matchen för att sedan på Annika Sörenstams vis slänga sig i havet med spelkläderna på.


 


Tjejerna har dessutom 2 o 2 ansvarat för var sin middag med planering, inköp, tillagning och diskning. Att de har lärt sig mycket och fått ett minne för livet är helt klart.


Nu går vi vidare till 6 manna innespel och 2 manna bech.