AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM-Guld i U19 Beach dag 3

Trots mycket dåliga väderförhållanden, som bitvis förstörde möjligheterna till bra beachspel, blev det SM-guld i U19 för Sanna och Tina under dag 3 på Skrea strand. Tjejerna vände ett 0-1 underläge i både semifinal som i final och vann till slut med minsta möjliga marginal, 15-13, i finalen. Det blev dessutom både guld och silver i flickornas U15 och 1/3 guld i pojkarnas U15.

Efter två dagar där det varit blåsigt men uppehåll och bitvis blå himmel bjöd torsdagen på absolut sämsta tänkbara väderförhållanden. Det blåste över 10 sekundmeter kl 9:00 och vinden bara ökade. Vid 10:30 kom regnet och därefter blev det mycket svårspelat. En semifinal i killarnas U19 som spelades på centercourt avgjordes t ex genom att den som lyckades få över serven i vinden vann matchen.


Tack och lov behövde bara Sanna och Tina spela kvartsfinalen i detta väder och de bemästrade vädret bättre än sina motståndare och vann med 2-0 (21-18, 21-11).


Under semifinalen mot Lina Herou/Sara Fändriks på centercourt blåste det dock hårt och tjejerna hamnade efter direkt och trots en tidig timeout för att diskutera igenom vindsituationen så var första set förlorat 17-21. Men i andra set var man med från start och kunde skaffa sig ett par bollars ledning och vann med 21-18. I skiljet var det också knallhårt men man låg lite före och vann med 15-12.



Sanna och Tina


I finalen väntade som vanligt denna sommar Sara Hellgren/Matilda Skagerberg. I de matcher som spelats mellan paren i tidigare turneringar så hade Sara/Matilda nästan alltid vunnit med 2-1 och de vann mycket riktigt med 21-11 i första set. Därefter krigade Sanna och Tina på och tog andra set med hela 21-15 och hade här klart greppet om matchen. Skiljeset blev så jämnt som det brukar men den här gången var det tvillingarna som drog längsta strået och vann finalen med 15-13.



Tjejerna överst på pallen


Tjejerna tog SM-guld i U17 beach förra året och följer alltså upp det med att direkt ta SM-guld i U19. Det är stort och hela Sollentuna Volley gratulerar!


Det blev även både guld och silver i tjejernas U15 klass där Sollentunas båda lag var helt överlägsta resten av startfältet.


I killarnas U15 klass blev det även 1/3 SM-guld då Ludde spelade med Dany och Benjamin från Södertälje och vann med klara 2-0 i finalen mot Falkenberg.