AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

0,5 silver i Beach-SM dag 2

Det blev silver i U17 under beach-sm för ungdomar under dag 2. Sean gick mycket riktigt till final men där tog det stopp. Sanna/Tina slutade 5:a i U21 och Calle/Sebastian slutade 8:a i U21. Johan Hanna, fd Sollentuna numer Södertälje, gjorde en historisk dubbel dvs han följde upp JSM-guldet inomhus med U21-guld i beach under samma säsong. Sollentuna lyfter på hatten för Johan!

Bäst medaljchans hade Sean som var i semifinal. Den vann Seam och William från Falkenberg med 2-0 (21-17, 21-15), men i finalen på centercourt hade killarna inte så mycket att sätta emot mot Göteborgs BC paret Henrik/Christofbra bollar med er. Inomhuskillarna varvar de snygga bollarna med för mycket misstag för att ha en chans. De rena beachlirarna ser kanske inte ut att vara så vassa i anfall, men de gör å andra sidan inte så mycket misstag. Finalen förloras med 0-2 (13-21, 13-21). Trots det skall Sean/William vara riktigt nöjda då att gå så långt som final var en prestation i överkant.



Sean under finalen


I slutspelet i U21 gick det bäst för Sanna/Tina som visserligen fick ge sig i kvarten mot de slutliga segrarna men som därefter spelade till sig en fin 5:e plats. Tvillingarna är yngst i U19 och kommer 5:a i U21, det är snyggt jobbat.


På eftermiddagen inleddes U19 gruppspelet och när spelet bröts för kvällen hade tjejerna inkasserat två vinster av två möjliga. Gruppsegern är en formsak och därefter startar kampen om medaljerna kring lunch på torsdagen.



Sanna


Calle/Sebastian slutade 8:a i U21 vilket på golfspråk kanske var på par, dvs kanske där de borde. Tyvärr visade de, precis som Sean, att de gör för mycket misstag på sand mot de rena beachlirarna för att vinna de jämna matcherna. I beachspel avgörs bollarna ibland på rena Volley2000-takter, med de mest märkliga slag och kroppsdelar, och det fixar inte inomhuslirarna alltid. Men en 8:e plats i U21 är klart godkänt.



Calle och Sebastian mitt på Skrea strand


I U19 gruppspelet inledde Calle/Sebastian med en 2-1 vinst (21-19, 22-24, 15-9) men föll därefter i en mycket märklig match med 0-2 (21-23, 19-21), där de hela tiden såg ut som det bättre laget mot ett Göteborgs BC par, men där de ändå lyckades förlora två set med minsta möjliga marginal.


Lucas Lötbom ställde även upp i mixed-SM, men det blev för tufft att kompinera speakerjobbet på centercourt med eget spel och Lucas/Sanna överlevde inte gruppspelet. Till final i mixed gick gamla Sollentunaspelaren Lena Andersson i par med Magnus Nordlander, men de vägde för lätt i finalen.



Lucas servar