AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver och brons i Beach-SM under dag 1

Beach-SM på Skrea strand i Falkenberg öppnade med silver och brons för Sollentuna. Bägge medaljerna kom i U13 klassen där Sollentunas tjejer tog silver och killarna brons. Under dag 1 startade även U17 och U21 klasserna.

Dagen startade 9:00 med tekniskt möte och molnen låg tunga över Skrea strand. Under dagen växlade vädret och slutade med klarblå himmel, men vinden blåste starkt hela dagen och gjorde spelförhållanden svåra.


U13 – Silver och brons


Sollentunas F97:or hade åkt ned till västkusten med två stycken 3-beach lag, där det ena laget slutade 5:a och det andra gick hela vägen till final. Precis som i Volley2000 mästerskapen väntade Södertälje i final och tyvärr så var även Södertäljetjejerna för starka även denna gång, men att spela final på centercourt:en med speaker, riktig domare och poängen på display kommer garanterat tjejerna komma ihåg ett tag framöver.



Silvermedaljörer – Sofia, Mattis, Hanna och Linn


I killarnas U13 klass ställde Sollentuna upp med ett blandat gäng. Det var Peter och Jakob från P97 och Fredrik och Oskar från P98. Laget hade aldrig spelat en boll tillsammans innan man ställde sig på plan. Det gick inte så illa och man var en hårsmån från att ta första set från det segrande Falkenbergslaget i gruppspelet. Tyvärr missade man finalen men vann bronsmatchen ganska säkert.



Bronskillarna – Jakob, Peter, Fredrik och Oskar


U17


U17 klassen startade under tisdagen och spelade fram till och med kvartsfinalerna. Sollentunas deltagande här var systrarna Lundvalls på flicksidan samt Sean och Fredrik som spelade med Wilhelm från Falkenberg resp Tim från Vindrarp.


Bäst gick det på killsidan där både Sean/Wilhelm och Fredrik/Tim avancerade fram till kvartsfinal. Fredrik/Tim fick där ge sig med 0-2 mot ett beachpar från Göteborgs BC medans Sean/Wilhelm ångade på och slog ut ett Hyltepar. Imorgon 10:40 ställs Sean i semi mot Södertäljeparet Mattias/Christian, vilka de tidigare har slagit. Finalchans mao.



Sean


På tjejsidan i U17 gick det lite tyngre. Förmiddagens gruppspel startade med en tight 0-2 förlust vilket gjorde att Gabriella/Diana fick spela åttondelsfinal. Väl där startade man övertygande med 21-10 mot Frida/Sara från Södertälje, men sen svängde matchen, precis som vinden gjorde kontinuerligt under dagen, och det roliga tog slut för tjejerna med 17-21, 11-15.



Gabriella i åttondelsfinalen


U21


I den äldsta klassen representerades Sollentuna av Sanna och Tina på tjejsidan samt Calle i par med Sebastian från Södertälje.


Sanna och Tina visade att formen från tidigare i sommar bestod där de i gruppspelet pressade bl a Tadva/caroline som varit med på elittouren till 23-25 i andraset. I kvartsfinal ställdes de mot gruppvinnarna Ida Arvidsson/Sophie Bjellerup där de gjorde en mycket solid insats med ändå föll med 0-2. Trots det känns det återigen som om tvillingarna tagit ytterligare ett steg frammåt i sitt spel.



Sanna anfaller i kvarten


På killsidan hade Calle/Sebastian det tungt då de hamnat i en stentuff grupp, bl a då Linus Tholse/Jonathan Karlsson klivit in i turneringen orankade med 0 p. Efter en öppningsmatch som var långt under vad killarna kan prestera så spelade man upp sig mot just Linus/Jonathan och avslutade starkt mot Herman/Adam. Att bägge dessa par står i semifinaler när U21 fortsätter imorgon visar att gruppen var tuff.



Calle


Dag 2 förtsätter U17 och U21 och kl 14:00 startar U19 och U15. Dessutom ger sig Lucas Lötbom in i mixedturneringen med Sanna Schultz från Gislaved.