AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fullmatad helg med beachspel

Helgen 18-19 juni innehöll mycket beachspel med Challanger på lördagen samt avslutande omgång i ungdomsturneringen BeachTime Tour East ute på Mälarbadet. Det blev vinst i herrarnas Challangertävlingen och även vinst i tjejernas U17 och killarnas U19, samt andraplatser i U19 för både killarna och tjejerna.

Challanger


Damlagets andretränare David Ottosson bildade ett spännande par i Challangertävlingen med estländske Ragnar Pähn. Estländaren såg ut som en volleybollspelare och visade även ganska snabbt att utseendet inte bedrog. David ville inte vara sämre och trots att paret hamnat i en supertight grupp så gick man vidare som grupp 1:a. På vägen slog man bl a ut Johan och Diego, vilka föll offer i den tighta gruppen.



Johan och Diego


I semifinalen vann man över Henrik Andersson / Stefan Lunderbye med 2-1 (15-21, 21-11, 27-25) efter ett gastkramande skiljeset med matchbollar åt båda hållen. Finalen blev inte mindre spännande och segersiffrorna mot Stefan Struvert / Johan Ström blev 9-21, 21-11, 15-12.



David anfaller


Även Staffan och Calle provade på Challangern men gick inte vidare ur gruppspelet. Men helt borta var man inte då man hade matchbollar i ena gruppspelsmatchen och fick så fina siffror som 15-12, 15-11 mot semifinallaget Peter Anudgård / Anders Larsson.



Staffan och Calle i aktion


I damernas Challanger fanns det även där Sollentunainslag med bl a Sollentunaprofilen Elin Warner samt Sanna och Tina Thurin. Sanna och Tina gjorde precis som juniorkillarna ett helt godkännt gruppspel men som tyvärr inte innebar avancemang.



Sanna jagar upp bollen


Elin Warner, i par med Sara Uddstål, vann sin grupp och vann även kvartsfinalen men fick tillslut ge sig i semifinalen mot Linda Bäckstrand (fd Johansson), dvs ytterligare en Sollentunakändis. Linda och Malin Hellström föll senare med 11-15 i skiljet i finalen.



Elin Warner under gruppspelet


BeachTime Tour East


Ungdomsturneringen BeachTime Tour East spelade sin 4:e och sista omgång under lördagen och söndagen ute på Mälarbadet. På lördagen var det U17 och systrarna Lundvall lyckades upprepa förra helgens vinst.


I gruppspelet hade tjejerna en 1-2 förlust mot Evelina och Ellenor från Tierp, men de bägge paren möttes igen i finalen och då gick Gabriella och Diana segrande ut matchen med en ganska klar 2-0 (21-16, 21-12) vinst.



Diana och Gabriella


Stärkta av framgången ställde även tjejerna upp i söndagens U19 turnering och tog sig även där fram till final. Det såg riktigt bra ut i första set och man hade två setbollar vid 20-18, sedan ytterligare tre, men tyvärr så förlorade man setet med 24-26. I andra set var orken lite slut och finalen rann iväg med 10-21, men en sämre helg kan man ha än en vinst och en andraplats. Nu får paret en dryg veckas vila innan beach-SM i Falkenberg där de ställer upp i U17 som toppseedade.


I killturneringen var det två mixade par mellan Sollentuna och Södertälje. Calle spelade med Sebastian och Staffan med Hampus. Staffan och Hampus missar beach-SM då de skall åka med landslaget och spela 8-nationersturneringen i Holland, vilken alltså krockar olyckligt.



Calle anfaller med Hampus i block och Staffan i försvar


Det var ingen riktig gnista denna dagen i något av paren, förutom i andra set i gruppspelet där det hettade till och blev kamp med både kraft och hjärta i spelet. I finalen hoppades publiken att det skulle tända till på samma sätt igen, men det hände tyvärr aldrig och Staffan och Hampus kunde vinna en ganska komfortabel seger.


Calle och Sebastian bildar ett spännande beachpar och åker ner till beach-SM där de ställer upp i både U21 och U19.


 


Bilder från Challangern finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-07-18


Bilder från BeachTime Tour finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-07-19