AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst i BeachTime Tour i Norrköping, kvartsfinal i Open i Bromma

Det blev vinst för Gabriella och Diana i U17 när BeachTime Tour fortsatte med 3:e omgången i Folkparken i Norrköping. Staffan och Calle stod över BeachTime Tour och spelade en Open turnering och nådde till kvartsfinal.

Till 3:e omgången av BeachTime Tour på östkusten åkte ett revanschsuget par till Norrköping. Gabriella och Diana var inte helt nöjda med senaste omgången ute på Rullsand och det syntes nu i helgens resultat. Paret går igenom hela turneringen utan setförlust och får äntligen stå som segrare. Som mest släpper man 18 bollar – imponerande. Vinsten gör att man inkasserar sköna 2×25 poäng att lägga till rankingen. 



Diana och Gabriella


Nu är det bara en ungdomsbeach tävling kvar innan Beach-SM i Falkenberg och paret har skaffat sig en trygg utgångsposition.



Staffan gräver upp bollen


Staffan och Calle stod över BeachTime Tour och valde istället att spela en Open turnering på Kärsön i Bromma. Det lite tuffare motståndet och erfarenheten av det vägde mer än poängjakten inför ungdomsbeach-SM.


Man inleder gruppspelet med en mindre lyckad 0-2 förlust mot ett av dagens finalpar, men kommer därefter igång och vinner nästa match klart med 2-0. I avgörande gruppspelsmatchen har man 1-0 och ledning 19-18 då man får en liten svacka och släpper till ett skilje. I skiljeset fortsätter svackan, men sedan vänder man ett underläget och vinner tillslut övertygande med 15-10.



Calle i avslut


Kvartsfinalen börjar bra med en 4-0 ledning som blir till 14-11. Killarna börjar inse att de har en lilltå i semi och tappar första set lite slarvigt med 17-21. I andraset är det trötta huvuden som gör att man ligger under med 5-11, men då satsar man allt och knaprar poäng och går ikapp. Trots hela tre egna setbollar förlorar man andraset med 24-26 i en match som faktiskt kändes som det lika gärna skulle kunnat tagit ett annat slut. Beachtekniken sitter mer och mer och i nästa Open kommer nog även mer framskjutna placeringar än kvartsfinal. De äldre spelarna på Open-touren har fått börja se upp med “lillgrabbarna”.


Men något ungdomsbeach-SM i Falkenberg blir det inte för paret, för Staffan har mitt i sommaren blivit kallad till U19-landslaget för att spela 8-nationers i Holland. Till U19-landslaget är även Andreas E och Andreas G kallade. Calle kommer att spela med Sebastian från Södertälje.