AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Beachframgångar ute på Rullsand

Det blev två finalplatser i helgens beachtävlingar ute på Rullsand och i bägge fallen var det Sanna och Tina som stod för prestationen. På lördagen gick de till final i Open för damer och på söndagen i U19 tävlingar. Dessutom blev det en 4:e plats i U17, en 5:e plats i mixed samt faktiskt även en vinst och en andraplats i killarnas U19 tävling.

Det blev två dagar fyllda med beachspel ute på Rullsand, där lördagen bjöd på blandat väder och söndagen på strålande sol. Sollentunas Sanna och Tina dubblerade framgångsrikt och spelade Open på lördagen och U19 på söndagen. I bägge tävlingarna var de i final, vilket gör att de varit på pallen dubbelt två helger i rad. Förra helgen 2:a i U19 och 3:a i Open i Fyrishov och denna helg dubbelt 2:a ute på Rullsand.



Sanna anfaller


I Open turneringen vann man sin grupp övertygande och vandrade hela vägen fram till finalen utan förlora ett set. I finalen ställdes man mot Elverkets Mia Arnborg/Malin Sandler men spelade respektlöst ändå trots ålderskillnaden. 18-21, 20-22 är fina siffror och tjejerna hade faktiskt setboll i andraset, men fick ge sig trots allt.



Finalen i U19 på Center Court


På söndagen var det U19 och där var det tuffa motståndet som vanligt Sara och Sofi från Södertälje. Både i gruppspelet och senare i finalen blev det väldigt välspelade matcher, men som hade samma mönster. Sanna och Tina vann första set men förlorar därefter andra och även skiljet. I finalen som pampigt nog spelades på Center Court:en, kändes det dock som om man tagit sig ytterligare ett steg närmare Sara och Sofi. Det var riktigt bra kvalitet på spelet men täljetjejernas hårda servar fällde tillslut avgörandet då man pressade bort Sanna och Tina från nät.



Calle och Staffan


Staffan och Calle spelade Open på lördagen men hade det lite tyngre. I gruppen hade man ett finallag och ett lag som gick till semi. Trots det spelade man 14-16 samt 10-15 i skilje mot lagen och var alltså en hårsmån från att kanske komma lite längre. Man hade även det tveksamma nöjet att spela två matcher i regn, varav en match kändes som den spelades i delar av det kraftigt hellregn som senare skapade översvämningen i Sandviken. Helt besvikna var man inte då dagen istället gav erfarenhet om vad som krävs för att vinna jämna matcher i seniorspelet.



Diana och Gabriella


På söndagen spelade Gabriella och Diana U17, men dagen kan liknas vid ett “V”, fast upp-å-nervänt. Dagen började i dur, med idel segrar i gruppspelet, men slutade i moll, med förluster i slutspelet. Tillslut hamnade man på 4:e plats, vilket kanske var lite bredvid målet tjejerna hade. Det var inte så lättspelat i vinden ute på Rullsand och den långa dagen tog musten ur paret.



Carolina och Calle


På söndagen deltog även syskonparet Carolina och Calle i seniormixed. Man tog sig hela vägen fram till kvartsfinal och hade 17-17 i första set, men fick ge sig efter bl a två nätrullare i slutet av setet. Men att komma 5:a i mixed premiären, där deras sammanlagda ålder var lägre än snitt åldern på en enskild spelare i övrigt startfält, är inte så illa.



Fredrik, Peter, Staffan och Calle


Så var det även en vinst och en andraplats i U19, men det resultatet berodde till stor del på att startfältet inte bestod av mer än 2x syskonparet Blomgren/Ljung. Trots att utgången i matcherna kunde kännas en aning given så stretade lillebröderna på bra och levererade bla 3 servess, varav ett på en hoppserve av Peter.


Fler bilder finns på:


Lördag: http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-07-04


Söndag: http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-07-05