AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Martin och Peter på väg till Universaden

Sollentunas Martin Yngerskog och Peter Jonsson lyfter idag eftermiddag med Svenska landslaget i volleyboll för att åka till Serbien och spela Universaden. Även Sollentunas sportchef Claes-Göran Eriksson åker med som Team Manager.

Vi fick tag på Martin Yngerskog på mobilen i kön till incheckningen ute på Arlanda och gjorde en snabbintervjuv med honom.


Hallå där Martin, hur känns det att vara på väg?


– Kul, riktigt kul!


Ni möter Ryssland i första matchen på torsdag. Vad vet ni om dem?


– Ryssland spelar mycket bra oavsett vilket lag de nu ställer upp med. De har tillräckligt många bra spelare för att fylla 8-10 landslag om de vill, där samtliga skulle hålla internationellt hög klass. Sjukt mycket bra spelare, men det skall bli kul att möta dem.


Ni möter också Liberia, Sydafrika, Serbien och Korea. Vad vet du om dem?


– Liberia vet jag inte någonting om, inget alls. Serbien har en bra volleyboll kultur och kommer säkert att vara bra. Dessutom har de hemmaplan så det kommer bli drag på läktaren då. Sydafrika och Korea beror väl på vilka spelare de tar med.


Vilka är favoriter tror du?


– USA vann OS-guld senast och brukar alltid komma med starka lag då de vill visa upp sig. Sen är Brasilien alltid favoriter när de är med.


Vad har ni för målsättning?


– Personligen är det att spela bra mot internationellt motstånd. Peter vill naturligtvis visa upp sig internationellt. Som lag är väl målsättningen att ta med erfarenheten från internationellt motstånd, men vi skall försöka vinna över åtminstånde ett stort land.


Lycka till!


– Tack


Information om Universaden finns på SVBF:s hemsida, med matchdatum etc:
http://www.volleyboll.se/t2.aspx?p=707600&x=1&a=1172808


Matcherna sänds på Eurosport 2 eller via Eurosport Player