AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst i BeachTime Tour East i Fyrishov

BeachTour East för ungdomar startade lördagen 27 juni i Fyrishov med klasserna U17 och U19. Sollentunas ungdomar var där och spelade framgångsrikt hem två vinster, en andraplats och en tredjeplats på en av årets varmaste dagar. Vann gjorde Staffan och Calle i U19 samt Sean och Fredrik i U17 medans Sanna och Tina fick ge sig med 13-15 i U19 finalen. Gabriella och Diana kom på 3:e plats i U17.

Pojkar U19


Staffan och Calle spelade sig fram till finalen där man möte Linus och David från Södertälje. Tidigare på dagen hade det varit lite besvär med blåsten, vilket gjort att de förlorat ett set, men till finalen kl 15:00 hade vinden lagt sig.



Staffan blockar i match mot Fyrishov


I gruppspelet hade killarna visat att de skulle bli svårslagna då de har med sig bollsäkerheten och anfallsstyrkan från inomhusspelet. När de väl ställt om till sandspelets teknik gjorde de väldigt få misstag.



Calle i nätduell också mot Rasmus från Fyrishov


I värmen startade man finalen lite trögt och hamnade i underläge i första set. Vid 19-20 tog man 3 raka bollar och plockade hem setet med 22-20. Samma mönster upprepades i andra set och finalen såg faktskt ut att gå mot ett skilje vid underläge 13-17.



Staffan anfaller i finalen


Killarna skärper sig dock och spelar 8-1 på slutbollarna och vinner andraset med 21-18. Möjligen lockade de vackra T-shirtarna som segrarna fick?



Calle och Staffan efter vinsten


Pojkar U17


Sean och Fredrik ställde upp i U17 och hade revansch att fordra mot Christian och Mattias från Södertälje från finalförlusten senast i Mälarbadet. Första gruppspelsmatchen gick just mot Christian och Mattias och det blev tyvärr en 0-2 förlust.



Sean och Fredrik i försvar


Därefter spelade man upp sig och tog sig till final via en 2-0 vinst mot Dany och Benjamin. I finalen var det dags för att möta samma Christian och Mattias och man inleder med en 10-21 förlust i förstaset. Scenen förändras dock helt i andra set och killarna skärper sig rejält och tar hem setet med 21-19.



Servemottag av Sean


I skiljet har man lite otur, bla med bollar som rullar in i fel ogönblick från banorna bredvid, och man hamnar under med 4-9. I stället för att ge upp ger Sean och Fredrik gärnet och bestämmer sig för att det inte skall bli 3:e förlusten i rad. Man vänder matchen och vinner skiljeset meed 15-13 och därmed U17 finalen.


Flickor U19


Sanna och Tina ställde som vanligt upp i U19 beach och hade siktet inställt på vinst. Tjejerna såg riktigt samspelta och taggade ut och tog sig mycket riktigt ganska ohotade till final.



Tina kastar sig


Att de i finalen skulle ställas mot Sara och Matilda från Beachhallen i Södertälje var kanske heller inte så otippat. Att bägge dessa par kommer gå långt i Beach-SM är inte svårt att gissa. Sanna och Tina har lite problem i försvarspositionerna i första set och förlorar med hela 15-21 men när man allt mer ställer sig rätt och läser motståndarnas undanläggningar i andra så vinner man det med 21-18.



Sanna smashar


I skiljet får man en smakstart och leder med 5-1 efter bra servande. Därefter blir det jämnt och lagen följs hela vägen. Vid 12-13 underläge får Sara och Matilda en otagbar nätrullare och har två matchbollar. Den första räddar Sanna och Tina men därefter sitter den egna serven tyvärr i nät och det blir förlust 13-15.



Tina och Sanna


Finalen bjöd på riktigt bra beachspel och Sanna och Tina kommer att vara svårslagna i beach framöver om de fortsätter spela på den här nivån.


Flickor U17


I U17 ställde Gabriella och Diana upp. I morgonmatchen så fick d inte riktigt igång det normala flytet och det blev en lite oväntad förlust som skulle visa sig kostsam då den snuvade paret på möjligheten att nå finalen. I matchen därefter vinner de en viktig 2-1 seger mot Evelina och Ellenor från Tierp innan de ställs mot dagens slutsegrare, Josefin och Rebecca från Södertälje.



Gabriella anfaller


I första set blir förlustsiffrorna lite väl stora men tjejerna tar sig samman och presterar dagens bästa spel och vinner andra set med 15-8 (man spelade bara till 15 i gruppspelet). Skiljesetet blir också jämt men man får tillslut ge sig ändå.



Diana petar till bollen


I bronsmatchen ställs Gabriella och Diana mot Evelina och Ellenor igen men den här gången vinner man klart med 2-0 (21-17, 21-15).


 


Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-06-27