AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Beachsäsongen fortsätter för Sollentunas U19 ungdomarna

När skolavslutningen närmar sig så fortsätter beachsäsongen för Sollentunas ungdomar. Ute på Mälarbadet i Södertälje blir det vinst, en 2:a och 4:e plats i U19 beach. Calle och Sebastian från Södertälje vann U19 för killar medans Sanna och Tina plockade beachsäsongens tredje 2:a plats. Systrarna Lundvall kom på en fjärdeplats.

Helgens U19 beach avslutade Mälarbadets beachomgång och Sollentuna hade tre par i startfältet. I killklassen ställde Calle från Sollentuna upp i par med Sebastian från Södertälje. I tjejklassen var det dubbelt syskonpar i startfältet där tvillingarna Sanna och Tina Thurin och systrarna Gabriella och Diana Lundvall ställde upp.

Calle och Sebastian, som spelat emot varandra i 4-5 år men aldrig på samma sida nät, bildade nu par och till en början såg det lite trevande ut. Trots ovanan med varandra hittade man ganska snabbt rätt, spelade upp sig och blev grupp två efter 19-21, 24-26 mot vana beachspelarna David och Lukas från Södertälje.


Calle i defence

I kvartsfinalen började spelet stämma riktigt ordentligt, men nu var det tufft motstånd. Mot Axel och Adrian från Beachmagasinet BC blev det 16-21 i första och man hade matchboll mot sig andraset men vände med 25-23 och vann skiljet med 15-13.


Calle och Sebbe gräver upp bollen

I semi var det nästa beachpar från Beachmagasinet som fick det tufft. Nu hade man hittat varandra och vågade gå på mer då man visste vilka ytor som skulle täckas och man vinner övertygande mot Rasmus och Michael med 21-18, 21-18.

Det blir lite väntan inför finalen och man tappar spelet lite till första set men vinner ändå med 21-19. Till andra set kommer man igång igen och anfallsstyrkan framåt fäller avgörandet. Man vinner andra set och finalen med 21-15, vilket ger sköna poäng på vägen mot kvalificeringen till Beach-SM.


Prisutdelning

I tjejklassen började dagen med ett derby mellan Thurins och Lundvalls där Sanna och Tina visade att de har mest rutin både att spela beach och att spela med varandra. Thurins vinner gruppen medans Gabriella och Diana blir grupp 2:a.


Tina gräver upp bollen

I kvartsfinalen ställs Gabriella och Diana mot Karolina och Alice från Södertälje, där man spelar respektlöst och vänder 19-21 till seger 21-16, 15-13, bl a efter mycket precist servande.


Gabriella anfaller

I semifinalen för Gabriella och Diana ställs de mot rutinerade beachspelarna Sara och Sofi och här tar det stopp med en lektion i hur beachvolley skall spelas. Planhalvan på 8×8 meter tycks i bland vara oändligt stor, men det beror mest på motståndarnas skicklighet.


Diana anfaller

Sanna och Tina spelar sin semi också mot ett syskonpar, Larssons från Södertälje, och vinner klart med 21-12, 21-15.


Sanna smashar i finalen

Finalen spelar mellan motståndare som mött varandra förr: Sanna/Tina mot Sara/Sofi.

I första set startar Sollentunatjejerna respektlöst och leder 14-10 som blir 14-14, men därefter rycker de till 20-15 och vinner med 21-15. Framgångsreceptet sitter i servern vilket gör de svårt för motståndarna att komma till anfall. Tyvärr blir det tvärt om i andra set där täljetjejerna trycker på i serven och setet förloras med 10-21. Tinas förkylning kanske gjorde sitt till också och det bländande spelet från första set mattas lite.


Tina och Sanna

Skiljeset blir jämt och segern är inte helt utom räckhåll, men tillslut blir det 11-15 och ytterligare en andraplats är inkasserade för tvillingarna.

På lördagen, dvs nationaldagen, spelades det också två beachtävlingar på Mälarbadet av det lite mer ovanliga slaget. Först var det Generationsvolley, dvs förälder/barn med minst 20-års skillnad på plan i uppställningen. Vilka var där – och vann! – om inte Team Thurin förstås. Tina låg nerbäddad hemma och storasyster Åsa fick göra ett  inhopp tillsammans med Sanna, mamma och pappa. Finalen gick mot Larssons från Södertälje och vanns med 30-28 (matcherna spelades i bäst av ett set).


Team Thurin

Det var även en mixedturnering på eftermiddagen där Calle och Gabriella ställde upp. Temperaturen hade på eftermiddagen sjunkit till under 10 grader och prestationen var egentligen inte resultaten utan att bara kunna spela beachvolley utomhus i iskall sand, duggregn och kylig luft. Huttrande och med blåa händer genomförde man matcherna. Modigt att prova något nytt och duktigt att genomföra turneringen i kylan.


Calle och Gabriella

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-06-07

Resultatet finns på http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=sodertelge_beachvolley_cup_u19_7_juni_2009