AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Beachsäsongen är igång

Beachsäsongen är igång och Sollentunas ungdomsspelare har hunnit spela ett par turneringar. Förra helgen spelade paret Sanna och Tina Thurin hem två andraplatser i en Opentävling samt U21 beach ute på Mälarbadet och denna helg så blev det 2 st andraplatser till i U17 beach då paren Gabriella/Linnea och Sean/Fredrik bägge gick till final.

 

Till U17 beachturneringen ute på Mälarbadet kom Sollentuna med hela fyra tjejlag och ett killag. Spelet inleddes vi 10:30-tiden och när finalerna var klara efter 7-8 timmars spel under den klarblåa himlen och den gassande solen hade Sollentunaspelarna gått till final i bägge klasserna 

Gabriella och Linnea teamade ihop som ett nytt par i beachspelet som började lite trevande i gruppspelet med en klar vinst men även en klar förlust. Till kvartsfinalen vaknade de till ordentligt och vann över Erika och Kristin från Tierp med 21-11, 21-10.


Gabriella anfaller

I semifinalen var det dags för respass för nästa Tierpspar, Ellinor/Evelina, med 21-8, 21-19. Därefter blev det en lång väntan till finalen och när den väl började 16:45 så hade nog värmen tagit ut sin rätt, för mot Rebecca och Josefin från Södertälje hade nu inte Gabriella och Linnea att sätta emot. Finalsiffrona blev 13-21, 9-21.


Linnea och Gabriella

Carolina och Sophie blidade även det ett nytt beachpar och de inledde övertygande med en vinst 21-19, 21-13 mot Lisa och Isabella från Södertälje men förlorade därefter stort mot Ellinor och Evelina från Tierp.


Sophie servar

I kvartsfinalen ställdes de mot de slutliga vinnarna och det fanns inte mycket att göra. Därefter blev det placeringsmatch mot träningskompisarna Hanna och Annie i en match som pågick i nära 1,5 timme under den heta solen.


Carolina spelar bagger 

Carolina och Sophie har bäst koll på beachspelet i första set och vinner förstaset med 21-10. Men Hanna och Annie ger sig inte och vänder ett knallhårt andra set till vinst 21-17.

I skiljeset är bägge lagen så slut i värmen att de bokstavligt talat går på knäna mellan vattenpauserna. Carro och Sophie vinner tillslut men är därefter för trötta för att orka prestera max i 5-6 placeringsmatchen. Man faller mot Erika/Kristin från Tierp med 20-22, 18-21.


Annie och Hanna

Hanna och Annie spelade två matcher på rad i värmen, först kvartsfinalen mot Frida/Sara från Södertälje och därefter mot Carolina och Sophie, så när det var dags för den sista placeringsmatchen var orken slut och man tvingades ge upp pga huvudvärk.


Annie servar med Mälaren i bakgrunden


Diana

Diana och Sofia, även de ett nykomponerat par, tog sig välförtjänt fram till kvartsfinal där de var mycket nära att slå ut Ellinor/Evelina från Tierp, vilka senare kom 3:a. Det krävdes ett skiljeset där Tierpstjejerna tillslut vann matchen med 21-15, 15-21, 4-15. Därefter föll tjejerna mot Erika/Kristin från Tierp och vann matchen mot Hanna och Annie efter att de tvingats ge upp.


Fredrik anfaller

I killklassen stälde Fredrik och Sean upp och stötte på rejält motstånd först i semifinalen. Tim och Joachim från Ekebyholm chockade med att vinna första set med 19-21, men därefter styrde Fredrik och Sean upp spelet och säkrade finalplatsen med 21-10, 15-10.

I finalen mot Mattias och Christian från Södertälje tappar killarna första set med 17-21,  men vinner andra med 21-18. Sean och Fredrik har svårt att utnyttja sin tyngre anfallstyrka och får hela tiden jobba med täljekillarnas skicklighet i att utnyttja sandspelets teknik. Skiljeset inleds med ett underläge som blir för svårt att hämta hem och setet rinner iväg till 9-15, tyvärr.


Sean passar

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-05-31