AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver i U19 SM i Katrineholm

Silver i U19 SM


Sollentunas killar tog silver i U19 SM i Katrineholm efter en tuff final mot Falkenberg där Sollentuna tillslut fick ge sig. Sollentunas tjejer slutade på en 6:e plats.

 


 


Sollentunas tjejer

10:30  Sollentuna – Svedala 0-2 (16-25, 18-25)


Att Svedala var bra visste vi innan. Det blir en bra match men servemottagning funkade lite knackigt för Sollentuna. Tyvärr får inte tjejerna styr på anfallet helt heller och det blir för tungt mot ett bra lag som Svedala.



14:10 Sollentuna – Falköping 2-0 (25-22, 25-12)


I andra matchen spelar Sollentunas tjejlag riktigt bra. Stundtals brister servemottag lite igen och en del poäng förloras på enkla misstag. Men på det hela taget gör tjejerna en mycket bra match där centerspelet och anfall från bägge kanter fungerar bra.


16:30  Sollentuna – Värnamo 2-0 (26-24, 17-25)


Här överraskar Värnamo från scoutingen och leder större delen av första setet 14-18, 19-22. Det är mest kamp i första set och Sollentuna är först förbi vid 24-23. Man vinner setet med 26-24. I andra set har tjejerna mer lugn och får ganska stor utdelning på sina servar.



18:30 kvartsfinal Sollentuna – Vallentuna 0-2 (15-25, 23-25)


Matchen startar jämnt upp till 5-5 men sedan har Vallentuna en rotation där de drar ifrån. Respekt för Vallentuna är för stor. Andra set är dagens bästa där man krigade bra. Vallentuna mönstrar ett tufft block men trots det så är det jämnt upp till 21-21. Tyvärr har inte Sollentuna den lilla turen som behövs för att få fram ett skiljeset.


09:10 plac 5-8 Sollentuna – Västra Ämtervik 2-1 (25-21, 17-25, 11-15)


Morgonmatchen mot Västra Ämtervik hade en Ungdoms-GP plats i potten och betydde mao en hel del. Matchen startar och Sollentuna är med, men ligger lite efter hela tiden. Man varvar bra bollar med några mindre bra och så gliver första set ur händerna, även om man spurtar upp sig på slutet. I andra set är det som dagen innan att man tar ledningen via stark egen serve, men man får dessutom en skada då Sanna stukar foten och måste utgå. I skiljet ligger man under med 4-9 som mest innan man kommer med en mirakelvändning som heter duga och säkrar UGP-platsen.


12:30 plac 5-6 Sollentuna – Hylte 0-2 (23-25, 21-25)


I placeringsmatchen 5-6 möte Sollentuna Hylte och här går laget på krycker bildligt talat med stukade fötter etc. Tjejerna som kliver in på plan i första set gör det med pondus och hänger med hela tiden. Man spelar tufft och hänger med i fjolårs vinnarnas tempo hela tiden och har ledning 21-20, som tyvärr vänds till setförlust med 23-25. I andra set leder Hylte mest hela tiden men en stark forcering gör att Sollentuna nästan får häng. Matchen igenom har Sollentuna väldigt svårt att få bollen i marken, bitvis via att Hylte försvarar sig bra men också bitvis för att den rätta punchen i bollen saknas. Trots de avsluta Sollentuna U19 SM med en riktigt bra match.


Sollentunas pojkar

10:30 Sollentuna – Engelholm 2-0 (25-12, 25-22)


Killarna avverkar första matchen och gör inte egentligen mer än vad man behöver. Det var inte någon stor underhållning. 


14:10 Sollentuna – Uppsala 2-0 (25-2, 25-8)


Som en liten revansch på första matchen går Sollentuna helt för fullt och siffrorna låter tala för sig själva. De två poäng Uppsala får i första set är Sollentuna som slår ut. I andra är det svårt att hålla exakt samma skärpa.



15:40 Sollentuna – Falköping 2-0 (25-15, 25-19)


I gruppfinalen mot Falköping inleder Sollentuna som de slutade och man börjar tighta till blocket ordentligt vilket gör att Falköping har svårt att anfalla. Killarna spelar glädjande nog fokuserat hela matchen igenom. I och med vinsten är killarna klara för kvartsfinal


18:30 kvartsfinal Sollentuna – Malmö 2-0 (25-18, 25-15)


För tredje matchen i rad startar Sollentuna mycket fokuserat, vilket ger utdelning i form av en 9-1. Serven ger stor utdelning och Malmö kommer inte till anfall. Malmö repar sig och har kontakt vid 16-14 innan Sollentuna hittar tillbaka till framför allt blockspelet och vinner med 25-18. I andra set fungerar framför allt lagpelet och slitet i försvar riktigt bra vilket gör att Malmös anfall i nästan samtliga fall vänds till egna poäng. Kvartsfinalen är dagens bästa match och Sollentuna har gått igenom första dagen utan setförlust.



10:30 semifinal Sollentuna – Hylte


Semifinalen mot Hylte blev nog den konstigaste matchen som Sollentuna killarna någonsin har spelat. Hylte kom till SM med enbart 6 spelare och i första set när det står 4-7 händer det som inte får hända på Hylte passaren. Han kolliderar med egen spelare och stukar foten – rejält. Medicinsk paus, tejpning och diskussion med tävlingsledningen och stor osäkerhet vad som skall hända. Hylte tänker fortsätta matchen, men de övriga 5 spelarna formlingen bär runt den skadade spelare på plan och Hylte spelar utan passare. Sollentuna killarna pendlar emotionellt mellan om de skall vara moder Theresa eller om det om de skall sätta in nådastöten. Det farsartade setet vinns av Sollentuna med 25-20 och bitvis sitter Hyltepassaren på plan.


I setpausen gör Hylte det ändra rätta och kastar in handduken. Sollentuna avancerar till final på det mest tråkiga sätt man kan tänka sig – på W-O. I coachens huvud ringer frasen från Tjuren Ferdinand på julafton om hur ungtjurarna vill visa sig tappra men inte fick chansen. Så kändes det här.


15:15 final Sollentuna – Falkenberg 1-2 (16-25, 25-22, 9-15)


Att finalen skulle bli tuff viste vi och det berodde på fyra saker; 1) vi hade inte fått så värst många tuffa matcher hittills, 2) vi hade inte fått spela nån vettig volleyboll på söndagen, 3) känslan och medkänslan efter semifinalen skulle bli svår att sudda bort och 4) vi skulle möta Falkenberg.


Nåväl, laddningen innan är det inget fel på och killarna ömsom slappar, leker och taggar. Vinnarskallar fanns det gott om i laget. Trots det blir det som befarat och vi är inte med i första set som alltför enkelt rinner iväg med 16-25. I andra set krigar killarna på bra och får bättre styr på block/defence samt även eget anfall. Falkenberg leder med 19-21 men killarna vill inte ge sig alls utan ger allt och vänder till setvinst 25-22. Urstarkt!


I skiljet är det jämnt upp till 5-5 men sen drar FVBK ifrån till 7-10. Via en enkel side-out får vi 8-10 och för att få kontakt chansar vi lite på en kort serve, men Falkenberg läser det och gör istället alltför enkelt 8-11. Hallandskillarna är starka och med segervittring så ger de allt och vinner siljet med 9-15. Det var inte mycket som skilde, men helt orättvis vinst för Falkenberg var det inte. Sollentuna har tagit silver i U19 med ett lag bara bestående av 92:or och 93:or.