AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sista ungdoms SM till helgen – U19 SM i Katrineholm

Helgen 2-3 maj spelas det tredje och sista Svenska Mästerskapet i ungdomsvolley i Sverige. Det är U19 klassen som gör upp om medaljerna i Duveholmshallen i Katrineholm. I mitten av mars kvalade Sollentuna in till U19 SM både med sitt kill- och tjejlag.

Killarna kvalade i Uppsala och vann norra poolen före Södertälje medans tjejerna höll till i Hammarby Sjöstad och kom 3:a. Mer om killarnas kval finns att läsa här och för tjejerna här.

Sollentunas U19-lag på killsidan är i princip identiskt med det lag som kvalade medans U19-laget på tjejsidan kommer att innehålla fler spelare, då de genomförde kvalet med spelare sjuka och bortresta. Tidigt på lördagsmorgonen kommer bilkaravanen att lämna Sollentuna och hur det går får vi sedan veta ca 16:00 på söndagen. 

Tre korta frågor till Peter Wallman, coach för tjejernas lag:

KVALET
- Jag hade tyvärr ingen möjlighet att närvara vid kvalet men en tredjeplats efter Vallentuna och Södertälje är ju i alla fall godkänt. Hade varit kul om vi slagit Södertälje i semifinalen såklart, då vi tog första set, men målet var en plats i SM och det lyckades vi med. Nu spelar resultatet från kvalet ingen roll och det gäller att vinna sista bollen i varje match!
 
MOTSTÅNDET
– Vallentuna vann Östra Poolkvalet och de får nog bära favoritskapet. Hoszeks "dreamteam" har vunnit mycket och har stora chanser att vinna även i år. Kanske tillsammans med Svedala som vann finalen i Södra Poolkvalet mot Falkenberg med hela 25-8, 25-7. Södertälje kommer säkert ställa ett bra lag på planen och sen finns det fler lag söderut som säkert vill vara med och slåss i ett slutspel.

LÄGET I LAGET
– Vi har denna vecka haft full fokus mot helgens U19 SM med bland annat några extra träningspass och träningsmatch mot delar av JSM-laget. U19-laget i år består av spelare från 3 träningsgrupper där några av de äldre även var med i det JSM-lag som spelade hem ett silver förra helgen. Det känns som en bra blandning av spelare där vi kommer ha flera olika möjligheter till uppställningar så det känns spännande. Vi slipade idag (torsdag) på de sista detaljerna inför helgen och imorgon kommer laget träffas för ett kortare lite mer avslappnat bollpass för att därefter förbereda sig för helgens utmaning.

Tre korta frågor till Christer Ljung, coach för killarna

KVALET
- Kvalet gick som förväntat. Vi hade målsättningen att vinna norra gruppen och det lyckades vi med. Team Valla kom med ett klart svagare lag än de normalt har, vilket gjorde kvalet lite mindre spännande. På vägen kunde vi både prova lite olika uppställningar samt spela ihop oss då laget är geografiskt utspridda.
 
MOTSTÅNDET
– Totalt i U19 SM så får nog Falkenberg gälla som favoriter, för de vann U17 för två år sedan och har utvecklats mycket. Team Valla och Vindrarp har också bra lag och är även de kandidater till guldet. Därefter smyger Hylte, Falköping och även Södertälje. Vi siktar på en finalplats, men det är mycket som ska stämma för att vi ska nå dit.

LÄGET I LAGET
– Det är andra SM-helgen i rad för halva laget och det finns risk för att några av spelarna kan att vara lite slitna. Hur mycket återstår att se. Hela truppen är minst lika taggade till U19 SM som JSM-gänget var. Vi har som vanligt glädjande nog många olika möjligheter i hur vi ställer upp.

Spelschema

Spelschemat för U19 SM finns på http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=u19sm09

Spelschema lördag – flickor

10:40 Sollentuna Svedala

14:10 Sollentuna – Falköping

16:30 Sollentuna – Värnamo

18:30 kvartsfinaler

Spelschema lördag – pojkar

10:40 Sollentuna – Engelholm

14:10 Sollentuna – Uppsala

15:20 Sollentuna – Falköping

18:30 kvartsfinaler