AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Brons i U17 SM för Sollentunas tjejer

U17 SM i Göteborg är över och Sollentunas tjejlag tog till slut bronset. Semifinalen gick mot de överlägsna vinnarna Svedala och Sollentuna bjöd ordentligt motstånd i andra set. Killarna slutade på 5:e plats tillslut och avslutade söndagens placeringsspel med två vinster. Laget i Öppna Flicklassen placerade sig 5:a efter en oturlig förlust i kvartsfinalen

Sollentuna fick dessutom med två spelare i U17 All-Star; Fredrik som passare och Emelie som libro

 

 


Bronslaget i U17
övre raden fr v: Daniel (coach), Elin, Hanna, Anita, Lydia, Sara, Susanne (coach)
undre raden fr v: Linnea, Annie, Petra, Amanda, Gabriella, Emelie

GRUPPSPEL LÖRDAG


Alla flicklag på line-up med en representant under invigningen

Sollentunas pojklag spelade mot Habo 2 och vann med 2-0 (25-13, 25-8). Habo fick på kort varsel ställa upp med ett andralag då Kungälv var tvugna att dra sig ur turneringen. Uppvärmningen inför matchen blev inte så lyckad då man glömt uppvärmningsbollarna på rummet. När matchen startade så fick killarna igång riktigt bra spel och var numret för stort för Habo 2. 

Sollentunas flicklag mötte Falkenberg och osäkerheten var stor om var motståndarna befann sig kunskapsmässigt. Falkenberg kan man aldrig räkna bort och det visade sig också att Falkenbergstjejerna var duktiga. Matchen startarde illa med ett 4-12 underläge, mycket beroende på egen nervositet. Tjejerna lyckades dock komma tillbaka och vända till setvinst med 25-23 efter starkt eget servande. I andra set ledde tjejerna hela tiden men släppte upp Falkenberg mot slutet och det blev även 25-23 i andra set.

Tjejlaget i öppna klassen startade med att möta Veddige. Premiermatchen blev nervös även för detta lag och man var bitvis hygglig nog att även göra motståndarnas poäng. När första set närmade sig slutet så vände Sollentuna 20-21 till setvinst 25-23. I andra set rasar det och tjejerna ligger under med 6-10 och 10-14, men därefter samlar man ihop sig och får tag på gratisbollarna. Man går ikapp och förbi till 21-17 och vinner sedan setet med 25-21. En rättvis 2-0 seger och en bra start i gruppspelet.


Öppna laget

Tjejlaget i öppna klassen spelade en rysarmatch mot Jönköping i sin 2:a match. Innan matchen kände sig laget starka och segervissa, men matchinledningen blev inte bra med underläge 6-13. Nu var det mer Sollentuna som missade än Jönköping som vann bollarna och när misstagen rättades till så vände Sollentuna och vann första set med 25-23. I andra hamnar man också i underläge 2-8 men jobbar sig ikapp kring 15 och har två matchbollar vid 24-22. Tyvärr lyckas man inte knyta ihop säcken utan tappar andra set med 26-28.


Gabrielle i servemottag

I skilje är det nervöst då tjejerna nog innerst inne tycker att de är det bättre laget och därmed borde vinna, vilket inte är så lätt. Man leder 13-10 som blir 13-13 men då sätter man en smash snyggt och får matchboll. Via en lurig serve så lyckas man få läge för pet och vinner därmed matchen med 15-13. Efter två raka vinster står laget i öppna klassen med en fot i kvartsfinalen.

Flicklaget i SM-klassen spelade mot Arvika och vann en komfortabel seger med 2-0 (25-15, 25-11). Det var framför allt Sollentunas starkare serve som pressade Arvika och inte gjorde det möjligt för dem att komma till vettiga anfall. Sollentuna kunde spela runt på hela laget och trots det få så fina siffror.


Flicklaget

Flicklaget avslutade med en seger mot Norsjö med 2-0 (25-18, 25-23) och därmed vann de grupp 4. Laget var klart starkare och siffrorna men i andra set hade Sollentuna det jobbigt att ta en stadig ledning och det blev därmed en setseger med minsta möjliga marginal. Norsjö var gruppvinnare i norra poolen men fick nu se sig utslagna i gruppspelet.


Block av Amanda och Anita

Killarna spelade mot Göteborg och vann utan några större bekymmer med 2-0 (25-11, 25-19). Göteborg är egentligen ett gäng beachspelare och de hann helt enkelt inte med i det snabbare inomhusspelet.


Block av Niclas och Dimitri

Kanske gick det lite för lätt i matchen mot Göteborg, för direkt efter matchen var slut så var det dags igen mot Habos första lag. Killarna spelar bra och leder med några bollar men blir lite för nonchalanta i slutet. 21-20 blir till setförlust 22-25.


Sean anfaller mot Habo

I andra set kommer Sollentuna killarnas servande igång och Habos mottag sviktar. Ledning 16-6 och setvinst 25-17. När skiljet börjar är det lite stolpe ut och killarna ser ut att förlora men i underläge 7-12 vänder killarna på steken och går fram till 14-12 och två matchbollar. Vid första får man tillbaka en gratisboll som efter missförstånd dimper ner retligt. På andra lyckas man inte heller få till det och det blir inte bättre än att Habo vinner med 16-14. Nu väntar en långt tuffare resa för killarna, tyvärr.

Killaget fick iom sin andraplats spela en åttondelsfinal mot Säter som en blev tämligen ospännande 2-0 vinst med 25-9, 25-15. Därmed var de framme i kvartsfinal mot Hytle, vilka vann södra kvalet. 


Libro-Ludde i servemottag

Kvartsfinal killarna

Hylte startar kvartsfinalen i ett ursinnigt tempo och spelar en form av slugger-volleyboll som lönar sig. Det tar en 12-2 och 16-4 ledning innan Sollentuna vaknar. Underläget är förstort även om de har en bra trend i slutet på första. 25-15. I andra set följs lagen åt hela tiden och Sollentuna irriteras ideligen av Hyltepassarens mycket tveksamma och långa bollberöring. Man tar sig fram till 24-22 ledning som blir 24-23. Vi den serven blir det full uppståndelse i hallen då serven returneras i bästa handbollsstil där bollen greppas långt nog för att domaren skulle kunna och hinna springa hämta de glasögonen som uppenbarligen saknades. Hylte får matchboll och setet kan sluta hur som helst. Lite rättvisa skipas då Sollentuna får setboll via en nätrullare och sedan sätter en smash – 28-26.


Christopher i ett av många anfall

I skiljet visar Hylte att de är starkare och tar en 7-2 ledning som de sedan håller undan med till vinst 15-7. Sollentuna gör ingen dålig match men är tyvärr för ojämna över hela matchen för att orka stå emot.

Kvartsfinal tjejerna

Inför flicklagets kvartsfinal gick det nästan att ta på anspänningen innan matchen. Flera månaders träning skulle nu sättas på prov. Risken var stor för att det skulle knyta sig för Sollentunatjejerna, men tack och lov så blev det tvärt om. Det var Kungälv som hade mest problem med nerverna och Sollentuna tar väldigt lätt en 18-10 ledning och allt ser väldigt lovande ut. Kungälv jobbar på och knappar in till 21-17 och är det laget som skaffar sig den första setbollen vid 23-24. Bollarna går fram och tillbaka och setet kan sluta åt båda hållen, men Sollentuna drar det längsta strået och vinner med 27-25.


Amanda servar

I andra set så visar Sollentuna styrka i framför allt serve och drar ifrån stadigt och till skillnad från första set så släpper man inte in Kungälv igen i setet. Andra set vinns med 25-19 och scenerna som utspelas är nästan som om det var finalen som var vunnen. Rädslan att åka ut i kvarten byttes till en enorm glädje av avancemang.


Gabriella spikar mot Kungälv

Nu gällde det att ha ork och mental styrka att ladda om till semifinalen mot Svedala 10:45 på söndagen. Andra semin gick mellan Södertälje och Veddige. Södertälje slog ut regerande mästarna Vallentuna medans Vedige slog ut Falkenberg. Svedala hade inga problem med Engelholm i sin kvart.

Öppna lagets gruppfinal

Tjejlaget i öppna klassen hade en gruppfinal kvar 17:00 på lördagen mot Åstorp. Bägge lagen var obesegrade och skulle göra upp om gruppsegern. Laget dras med lite huvudvärk och onda knän i slutet på dagen, men har istället hittat glädjen igen och formligen sveper Åstorp av banan i första set. Servarna sitter, framspelet på gratisbollarna finns där och man vinner de flesta bollarna på eget anfall. Setet vinns med 25-14.


Sophie passar

I andra set så fortsätter man på den inslagna vägen och servar man inte ut Åstorp så smashar man ut dem. Även detta set vinns med 25-14. Därmed vinner Sollentuna gruppen och får möta Gislaved i kvartsfinal 09:10.


Carolina smashar

SLUTSPEL SÖNDAG

Söndagen innebar två viktiga matcher för tjejlaget. Först var det semifinal mot Svedala 10:40 och därefter antingen bronsmatch 14:00 eller final 15:00. Att semifinalen skulle vara den tuffaste matchen hittills för U17 tjejerna var ingen hemlighet för alla i hallen under denna helg talade om hur bra just Svedala såg ut.


Anita smashar i semifinalen mot Svedala

Matchen startar och Svedala tar mycket riktigt kommandot direkt. Man har en 10-6 ledning snabbt och rycker ifrån hela tiden. Sollentuna får nöja sig med att få 11 bollar i första set och blir sönderbombade av skånskornas servar och tuffa anfall.

I andra set så blir det jämnare spel och Sollentuna har faktiskt en 10-8 ledning och det är lika upp mot 20. Sollentuna lyckas bättre med både servemottag och block och låter Svedala jobba hårt för varje poäng de tar. Dessutom har tjejerna fått igång det egna anfallet och visar nu att även Svedala är såbara. Vid 20 rinner det iväg några bollar och Svedala har matchbollar vid 21-24. Slutet känns nära, men via 3 servess i rad så står det helt plötsligt 24-24 och ett skiljeset är inom räckhåll. Men Svedala är starkare och håller också bäst koll på nerverna och avslutar matchen med ett servess.


Glädje i efter setvinst i första set mot Veddige

I andra semin slår Södertälje Veddige klart med 2-0. Sollentunatjejerna går och äter lunch och laddar om för en pallplats. Just Vveddige var laget som slog ut Sollentunas F93:or i kvartsfinal i Volley2000 mästerskapen 2007, så revanschlusten var det inget fel på.


Linnea anfaller mot Veddige

I första set har Sollentuna kommandot hela tiden och vinner det med 25-20. Starten i andra set gör att man nog tror att detta blir en snabb affär, för Sollentuna tar ldningen med 10-2. Tyvärr slappnar man av och Veddige går ikapp. Setet blir till slut jämnt men setet slutar med 24-26 till Veddige. I skiljet är tjejerna på hugget igen tack vare ett starkt servande och leder 12-7 och medaljen känns klar. Veddige kontrar och vill inte ge sig och det står 13-11. Till slut står det 14-12 då bollen går ut på vänsterkanten och Sollentuna kan avsluta med en diagonalspike som går förbi både block och försvar.   

Killarna

Killarna startar söndagen 09:15 med placeringsmatch 5-8 mot Floby. Besvikelsen över lördagens gruppspelsmatch mot Habo samt kvarten mot Hylte lever kvar och det är inte riktigt rätt skärpa i spelet. trots det vinner man första set med 25-14, men kanske mest pga att Floby också har samma oskärpa. Floby vaknar dock till i andra set och för det ganska ohotat till setvinst 15-25 och av bara farten rycker de åt sig en ledning i skiljet. Här var Sollentuna killarna riktigt illa ute och man hade tillslut ett 10-14 underläge och 4 matchbollar emot sig. Laget ville annorlunda och via ett par rejäla avslut av Christopher så brottar sig laget tillbaka i skiljet och vinner faktiskt matchen med 20-18.

Spelschemat är för snålt tilltaget och efter holmgången mot Floby hinner inte laget upp och äta lunch utan får direkt ladda om för 5-6 placeringsmatchen mot Fäladen 12:00.


Block mot Fäladen i placeringsmatchen 5-6

Fäladen var toppseedat till U17 SM efter vinst i södra poolen, men föll mot Falkenberg med 0-2 i kvarten. Sollentuna och Fäladen möttes i finalen i Trekungaslaget, så lagen känner varandra. I förstaset är det Fäladen som vill mest och de vinner det rättvist med 19-25, men sedan är det Sollentuna killarna som tar över. I andra set hittar laget rätt i spelet visar att de är starkare än Fäladen. 25-20. I skiljeset är det aldrig någon tvekan och vid ledning 12-6 börjar dessutom Fäladen tappa humöret. Gult kort delas ut och Sollentuna får matchboll till 14-10 som de förvaltar väl.

Därmed har Sollentunas killar gjort en klart godkänd turnering och de placerar sig 5:a. Missen med 14-12 i skiljet mot Habo blev dyrköpt och stoppade lagets medaljchanser. Nu gick istället Vingåker och vann, vilket naturligtvis både är kul och rättvist, men som lämnar lite tankar hos laget. Vingåker har man bara förlorat mot en gång denna säsong, vilket var poolkvalsfinalen.  


Killaget
övre raden fr v: Matteo, Dimitri, Fredrik, David, Christopher
undre raden fr v: Niclas, Sean, Ludde, Nils, Mathias
liggande: Elias & Anders (coacher)

Tjejerna i Öppna klassen

Tjejlaget i öppna klassen spelade kvartsfinal på söndagsmorgonen 09:10, fast i just öppna klassen var speltiderna färskvara, för de ständiga ändringarna gjorde att man tillslut inte litade på något spelprogram. Det fanns helt enkelt för många versioner i omlopp av det.

Kvartsfinalen gick mot Gislaved, vilket inte kändes helt utom räckhåll. Tjejerna har initiativet i matchen och leder med 21-20 i första sett men tyvärr tappar man det via ett onödigt övertram på serve samt ett efterföljande missförstånd; 22-25. I andra set så spelar laget ut och Gislaved får det riktigt tungt. Tjejerna jobbar ordentligt i bakplan med att få fram bollarna och laget kan anfalla sönder Gislaved mest hela tiden.


Klara servar mot Gislaved

I skiljeset följs lagen åt och Sollentuna har en 13-12 ledning och ser ut att vinna. Men via återigen ett övertramp på serve så blir det därefter 13-13 och sedan kommer två hastiga och olustiga poäng som gör att matchen är slut och tjejerna är utslagna. Slutet på matchen känns jättesnöpligt, men så är det i jämna matcher.


Öppna laget
övre raden fr v
: Carolina, Josefin, Gabrielle, Ebba, Sophie
liggande: Lisa och Klara

I sista placeringsmatchen möter laget Åstorp igen och laget känner sig riktigt segervissa. Följdriktigt vinner man första set med 25-10 och i andra så skojjar tjejerna till det och byter positioner med varandra så att ingen står där det brukar. Katastrof är rätta ordet, för setet forloras med 3-25! Trots det är laget inte direkt oroligt och man återgår till helgens normala uppställning och vinner 15-7 i skiljeset. Siffrorna 25-10, 3-25, 15-7 måste ha väckt en del undran för huvudsekretariatet när domarprotokollet lämnades in.

Öppna laget gör en mycket bra turnering och man kan inte annat än undra hur långt de gått om det blivit vinst med 15-13 istället mot Gislaved.

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-03-29