AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer förlorar 3:e kvartsfinalen

Sollentuna förlorar den 3:e kvartsfinalen på hemmaplan efter att ha hämtat in ett 0-2 underläge till 2-2. Damlaget hade även ledningen i skiljeset, men det blev istället en, för Sollentunas räkning, trist avslutning på tredje matchen.

Efter ytterligare en derbyklassiker vinner tyvärr Elverket det femte och avgörande setet med 15-11 och Sollentuna förlorar den tredje matchen med 2 - 3  (21-25, 22-25, 25-12, 25-22, 11-15). Till tredje kvartsfinalen gör roligt nog Linda Bäckstrand (Johansson) en comeback i laget och kliver in som libro.

Sett över hela matchen var spelet av skiftande karaktär och det var mer kämpatakter än skönspel från båda lagen, vilket trots allt hör slutspelet till. Nu väntar en fjärde match i Vallentuna på tisdag.

David Ottosson, damlagets vicetränare, kommenterar matchen:

– Tyvärr gör vi ingen bra start i matchen och framförallt har vi lite för dålig kvalitet fram till Carla vilket gör vårt spel lite förutsägbart och detta måste vi coacher ta oss en funderare på. Vi spelar idag med comebackande Linda som kommer in och gör, efter en lite svajig inledning, en klart godkänd insats. Självklart är det svårt att hitta rätt direkt i kommunikationen när vi åter får spela med ny servemotagningslinje men jag tycker det ser bra ut sista tre seten och vi får ta med oss det.

David fortsätter:

– Förövrigt gör vi som helhet 3 bra set och för matchen men tyvärr så kommer vi ur fas i spelet vid ledning 9-6 i femte och får problem i 2 uppställningar vilket blev vårt fall idag. Alla skall ha godkänt idag och vi gör åter en rejäl kämpainsats och nu ska vi hitta lite mer kvalitet och fart i spelet till tisdag.

Matchens spelare i Sollentuna:
Sara Mild, som gör hela 27 poäng

Matchfakta finns på http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2357998

Kvartsfinal 4:5
2009-03-24 Elverket – Sollentuna kl 19:00 i Tellushallen


Linda gör comback som libro


Carla och Emma B-L


Carla och Lovisa blockar Elverket

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/elit/2009-03-22