AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar avslutar med vinst

Sollentunas C herrar avslutar play-off i division 3 med en bortavinst mot Solna med 3-1 (19-25, 25-20, 25-13, 26-24). Tyvärr räcker det inte till annat en en 2:a plats i play-off i division 3, där just besegrade Solna vinner med 2 sets marginal. I sport finns det alltid en vinnare och förlorare och tyvärr lyckades C laget vara både och just denna kväll.

Så var det dags för en match i division 3 Stockholm som inte var vilken match som helst utan en match som förmodligen haft mer förhandssnack än de flesta andra matcher i samma division. Vem har missar all pajkastning i Sollentunas gästbok (har du gjort det så backa till mitten av februari och läs…). Nåväl, dags för matchen och dagen till ära hade vi flyttat in i A-hallen i Solnahallen.

C-laget är för övrigt den resterande stommen av Sollentunas 89:orna, Anders, Axel och Elias samt Calle, Fredrik och därefter matchande av P93-94:or som Sean, David och i afton Niclas. I play-off har även C-laget mixat in herrlagets "elitjunisar", dvs 89:orna Lucas, Albin och Johan H. Till den sista play-off matchen ställde C-laget upp med Anders (c), Axel, Elias, Calle, Fredrik, Niclas, Albin och Lucas.


Anders anfaller från vänsterkanten

Läget i tabellen inför matchen var att Solna hade 3-0 i matcher medans Sollentuna hade 2-1 (torsk mot Solna hemma i den "berömda" matchen som startade the-everlasting-guestbok-debate). Sollentuna hade en chans att vinna play-off via en stark 3-0 vinst med +19 bollar.


Lucas anfaller också från vänsterkanten

Första set startar katastrofalt med underläge 1-10. Ingenting funkar och paniken är inte långt borta hos Sollentunaspelarna. Albin och Lucas har varit speaker och Dj på damlagets kvartsfinal och ansluter mitt under första set. C laget knaprar ikapp och ser ett tag ut att gå ikapp och få häng, men Solna ror hem setet med 19-25. Inför andra set skulle man kunna tycka att spelet var förlorat och det bara var att kasta in handduken, men istället väljer killarna ett nytt tema – prestige!

.
Calle och Axel i dubbelblock

Andra set startar och C-laget inte bara hänger med utan drar ifrån. Servandet är extremt taktiskt och likaså blocktaktiken, vilket ger resultat. Tonåringarna i C-laget spelar nu med tålamod och vishet, vilket också gör att de kontinuerligt segar ifrån hela tiden. Setet vinns med 25-20, efter mycket bra spel av … alla. 


Elias passar

I tredje set kommmer ketchupeffekten och Solna är inte med i matchen för 5 öre. C-laget krigar i block/försvar, speciellt matchen gigant – Albin, och hemmalaget snurras upp med hela 25-13. Charmen i lagspel är när laget spelar tillsammmans och det gjorde verkligen C-laget i 3:e setet. Att få stå bredvid som ledare just dessa minuter är inte annat än ett priviligium. Tack killar!


Callle sätter ett poäng från mitten

I fjärde set har mysfaktorn kokat över och det är bara cocktaildrinkarna och snittarna som fattas i inledningen, för nu pratas det om ditt och datt under nätet. Timeout och Halllå! Vi spelar match fortfarande. Tyvärr är C-laget 2 bollar efter hela tiden och dessutom även 4 bollar efter kring 20, men så samlar sig styrkorna och fokuserar sig igen. När Calle går ner för att serva står det 22-24, dvs 2 setbollar till Solna för ett skilje.

C-laget visar här styrka via att vinna bollar på ett kämpamässigt sätt och vips står det 25-24 och laget har matchboll. Det behövs bara en matchboll, för Anders och Albin blockar ner de inför aftonen vackert ansiktsmålade Solna-Pobbe och matchen vinns med 26-24.

Sollentuna vinner därmed matchem med 3-1 men förlorar ändå play-off med 1 sets skillnad. C-laget spelade 3-1 och 3-1 mot Södertälje. Tänk om man spelat 3-0, 3-0 istället? Sen hade laget 2 setbollar mot Solna i hemmamatchen. Tänk om….  Bollen är rund och det går inte annat än att säga att Solna är för bra för division 3. Vi hade hoppats vara detsamma, men tyvärr inte denna gång.


Albin gör också poäng från mitten

Hyllas efter denna match skall många göras. Först och främst Albin! Finns det någon ödmjukare idrottsutövare i elitsammanhang? Inte har jag träffat på många i alla fall! Dessutom är Falköpingssonen bra så in i h*lvete! Anders gör en av sina bätttre matcher och måste lämnat mer än ett par blåmärken och sargade idrottsegon i hemmalaget Solnahallen med sina anfall. Lucas spelar en i det närmaste felfri match och gör också han massor med poäng. Elias gör återigen en mycket bra match och blandar sig i passarleken inför JSM. Axel vinner den interna blockligan, medans Calle vinner serveligan och 2:e domaren Lina Hedins Fair-Play pris. Fredriks passarbyten skall inte underskattas heller och även han visar att han är på väg upp.

Kvällens vicecoach, Hanna, skalll ha speciellt tack för engagemang. Kul att du hängde med!


Segerglädje – det var trots allt prestige kring matchen

Sist men inte minst skall vi tacka publiken som rest till Solnahallen denna afton. Tro inte annat än att vi märkte att ni var där. Sånt värmer – mer än ni tror.

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/division/2009-03-22