AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspel i U17 Stockholm Volley Cup med Guld och Brons

Sollentunas U17 lag tog Guld och Brons i slutspelet av Stockholm Volley Cup under söndagen. Killarna försvarade guldet från i fjol och tjejerna tog även i år brons.

Söndagen den 22 mars var det slutspel i U17 klassen av Stockholm Volley Cup och Sollentunas 93-94:or invaderade Brunnsängshallen i Södertälje. Inte mindre än 4 lag, varav 3 tjejlag och ett killag, var på plats och spelade slutspelet. Bäst gick det för U17 killarna som vann guld. F93 tog bronset i tjejklassen efter att nesligt ha förlorat sin semifinal


Sollentunas U17 guldkillar
fr v: Dimitri, Niclas, Ludde, Sean, Matteo, David och Fredrik

Killarna hade under dagen två täta matcher mot Södertälje där men första gången hade en 2-1 vinst, efter lite känslosvall samt ett par egna missar för mycket, men en klar 2-0 vinst mot samma Tälje i finalen. Killarna visade stundtals att de definitivt blir att räkna med i U17 SM i Göteborg och att förra årets SM-guld inte är helt omöjligt att försvara.


David anfaller

På tjejsidan ställde Sollentuna upp med 3 lag, vilka var F93, F94 och F95. Bäst gick det för F93 som först fick en promenadseger över Tyresö, men sen verkligen fick bekänna fär mot ett för dagen mycket starkt Tierp. Det blev 17-15 i skiljeset och avancemang till semifinal med minsta möjliga marginal.


Bronslaget
fr v: Linnea, Anita, Lydia, Amanda, Elin Sara och Petra

93:orna har varit i 2 raka finaler i SVC och många var vi som trodde att det även skulle bli så denna gång, men tyvärr tog det stopp i semifinalen mot ett finurligt spelande Vallentuna. Sollentunas F93 fick inte fatt på Vallentunas ständiga dropp och undanlägg och kunde inte därmed utnyttja sitt starkare räckvidd i anfall.


Anita anfaller i mitten

Till bronsmatchen tog sig i alla fall F93 i kragen och slog Vallentuna 2 klart med 2-0.

Sollentunas F94 hade en ganska bra lottning, på pappret vill säga. I första matchen mötte man Tierp vilka man inte förlorat mot hittills under året. Planenligt vann också man första set med 25-22, men sen i andra set kom spelet av sig och Tierp lätt vann med 10-25, I skiljet hade Sollentunatjejerna kommandot och matchboll vid 14-13 samt 16-15, men föll med 16-18. Trist värre kändes det då, men Tierp visade sig som sagt bättre än vad man trott innan och hölll även på att spela bort F93:orna.


Libro-Emelie i servemottag

Efter en klar vinst mot Tyresö så väntade en kvartsfinal mot Vallentuna, vilka hade samma taktik nu som senare i semin mot F93, dvs en aldrig sinande flora av pet och dropp. Knappt ett vettigt anfall på två set från motståndarlaget, men trots det så vinner Vallentuna klart med 2-0 (25-21, 25-15).


Carolina visar att passarsysslan snart är historia

I placeringsmatchen 5-6 möter man Tierp igen, vilka iofs tycks ha bränt sitt bästra krut. F94 vill ha revansch, hamnar i underläge via eget slarv men jobbar sig metodiskt tillbaka och vinner första set med 25-23. I andra set spelar man ut ordentligt och vinner med 25-15.


Glädje tillslut i F94

Sollentunas F95:or vinner placeringsmatchen 7-8 och därmed placerar sig tjejlagen 3:a, 5:a och 7:a i slutspelet, vilket kanske är snäppet under vad de skulle kunnat placera sig med lite tur.

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-03-22