AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Sollentunas C damer vinner division 3 Stockholm för andra året i rad

Sollentunas C damer vinner division 3 Stockholm för andra året i rad. Laget trasslade till det för sig under februari men hade inför sista matchen avgörandet i sin hand och man såg till att ta vara på den. Via en 3-1 vinst mot Bromma C så säkrade man förstaplatsen.

Sollentunas C damer vann division 3 redan förra säsongen, men pga ett missförstånd mellan förbundet och Sollentuna så missades lagets uppgång till division 2. Tråkigt värre för alla tjejerna i laget. Men skam den som ger sig tyckte tjejerna och satte upp som målsättning att vinna serien i år också.


C damerna denna afton
övre raden
: Linnea, Elin, Ellen, Sanna, Ewelina
undre raden: Tina, Cili, Malin, Viktoria

Höstserien gick som tåget och laget vann division 3 norra utan förlust. I vårserien division 3 Stockholm fortsatte man och vinna, förutom en match mot Puls under sportlovet då ett reservbetonat lag inte förmådde att vinna över Puls. Nåväl, en förlust gör inget tänkte alla, men sen kom fadäsen mot Vallentuna C då man hade med en -88:a som tyvärr spelat division 2 efter att fönstret stängdes i februari, och C laget åkte på en helt regelrätt 0-3 förlust efter Vallentuna C:s protest.


Sanna smashar från vänsterkanten

Lite jobbigt läge blev det med matematik om set- och bollskillnad, men utgångsläget var att det räckte med en klar vinst mot Bromma C i slutmatchen. Nu hjälpte fru Fortuna till då Sollentunas D damer bortaslog Vallentuna C i enbenhårt 3-2 match och därmed vingklippte deras chanser att till serieseger. Inför sista matchen i serien räckte det med att ta ett set för att säkra seriesegern.


C damerna efter vunnen boll

Tjejerna i laget visste nog inte alla matematiska parametrar, för det var inget speciellt jubel efter 25-19 i första set. C damerna trummade på och vann även andra set med 25-14, men i 3:e blev det för vekt oh Bromma lyckades knipa setet med 23-25.


Linnea anfaller

I sista set så ser C damerna till att rycka upp sig och vinner setet med 25-17 och därmed matchen med 3-1. Matchen i sig var kanske inget man visar upp för släkt och vänner, för det var tyvärr fullt med egna misstag från båda sidor. Mars är som sagt en späckad månad med mycket matchande, och då kommer även sådana matcher som denna. Att vinna den ganska komfortabelt är i sig ett styrkebesked som visar dessa tjejers potential.

Därmed har tjejerna lyckats med bedriften att gå upp i division 2 två gånger på rad. Nu hoppas vi förstås att det inte blir något missförstånd mellan förbundet och Sollentuna även detta år, för vi vill inte vinna division 3 även nästa år, i alla fall inte med C-laget!