AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar utslagna i kvartsfinal

För Sollentunas herrlag tog elitseriens slutspel slut redan i kvartsfinalen denna säsong. Drömmen om fjolårsprestationen med final gick inte att upprepa. Örkeljunga hade inga problem att vinna den tredje kvartsfinalen på hemmaplan mot Sollentuna, segern skrevs till 3-0 (25-16, 25-22, 25-17).

Örkeljunga öste på från start och SVK försökte hänga på och trots att man spelade bra var Örkeljunga bättre och kunde undan för undan glida i från till säker setvinst. Allt som SVK:s anfallare levererade stoppades upp i block eller plockades upp i försvar av ÖVK.
I andra set slappnade Örkeljunga av, missade en del serv i början och SVK kunde haka på till i slutet av setet där några onödiga misstag förstörde chansen till setvinst.
Tredje set tar Örkeljunga ledningen med 8-1 och defilerar hem matchen utan problem.
 
Åter spelar Örkeljunga med en härlig inställning, laget slåss om varje boll som om den vore den sista, man spelar för varandra, har självförtroende och spelar som ett lag. Denna match var det framförallt lagets försvarsarbete och förmågan att ställa om från försvar till anfall som var strålande. SVK hade stora problem att vinna i sina anfall och tvingades till svårare avslut vilket gjorde att misstagen blev för många. Åter visar Nick Ptaschinski upp sig som den store dirigenten tillsammans med Birger Matre.
 
I Sollentuna var det endast Diego da Gama Felicissimo och Mattias Andersson som kan känna sig nöjda med sin insats, även Peter Jonsson får godkänt då han gjorde sin bästa match under kvartsfinalerna. Laget var pressat inför matchen och man försökte stå upp mot ÖVK men orkade inte och laget föll tillbaka som så många tidigare gånger under säsongen.
 
Kommentar från herrlagets tränare, L-G Eriksson:
– Grattis ÖVK, jag tar av mig hatten, bockar och bugar. Det var inte vårt slutspel i år, vi lyckades inte vara bra alla samtidigt, utan spelarna har varvat sin insatser hela tiden, helt enkelt för ojämna som lag. Genomgående bäste SVK:are under kvartsfinalerna har varit Diego da Gama Felicissimo.

– Vi förlorar mot en bättre, hungrigare och mer motiverad motståndare som spelar publikfriande rolig volleyboll med stort självförtroende. Ett recept som verkar oslagbart, åtminstone för oss. Vi har förlorat alla fem matcherna mot ÖVK denna säsong, inget snack.