AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas killar vinner norra poolkvalet till U19 SM

Sollentunas U19 killar vinner norra poolkvalsgruppen till U19 SM och man genomför turneringen dessutom utan setförlust. Via vinsten skaffar man sig bästa möjliga seedning inför U19 SM som spelas i början av maj i Katrineholm.

Lördagen den 14 mars spelades poolkvalet i killarnas norra kvalgrupp till U19 SM. För Sollentuna betydde det att 92-gänget spelade ihop igen för första gången sedan U-GP. Visst hade så gott som alla varit med i JSM-kvalet i januari, men då ingick man i ett annnat lag. Denna gång var det faktiskt första gången som 9 av de 12 spelade tillsammans av de spelare som blev Svenska Mästare i U17 i Göteborg i april 2008.


Vinstlaget
övre raden fr v
: Staffan, Fabian, Andreas G, Calle, Andreas E
undre raden fr v: Fredrik, David, Christopher, Sean

Killarna är utspridda på tre geografiska ställen under säsongen och även på hemmaplan så tränar man i olika grupper. Utan att ha ett gemensamt träningspass åkte laget till Uppsala på lördagförmiddagen och bollade in för att möta Södertälje i första matchen.


Andreas E blockar

Att första set skulle bli ett inlärningsset vad väntat och mycket riktigt hamnade killarna under med 4-8. De segade sig ikapp och fick kontakt, men gick inte förbi. Men när setet närmade sig slutet så hade man hittat varandra igen och det blev vinst 26-24. Även andra set startade med några missförstånd och osäkerhet, men ett underläge 5-11 förbyttes till ledning 17-11 efter att man åter hittat flytet i spelet. Andra set vanns med 25-18.


Staffan drar på

Team Gotland besegrades med 2-0, och i denna match ställde vi nästan upp med U17-killarna i ett set, dvs alla 93:or i laget fick visa att de är minst lika bra.

När det var dags för semifinal var huvudet trött och kroppen seg efter timmar av väntan, så att det skulle bli lite sämre spelkvalitet var väntat. Vingåker är mer på hugget och spelar på topp medans Sollentuna killarna får slita för att jobba sig in i matchen. Det är faktiskt en hel del tur att Sollentuna tar första set med 25-23, för Vingåker ledde med 19-22 och just där balanserade laget lite på slak lina.


Sean vid serven

I andra set marscherar laget fram till en 15-5 ledning som sedan knyts ihop med 25-12. Glädjande nog så är Sean tillbaka efter sin sjukdom och gör ett mycket bra andra set.

Team Valla kom inte till kvalet med sitt fulla lag och de lyckades därmed heller inte ta sig till final utan föll med 0-2 i semin mot Södertälje, trots att Erik och Fredrik gjorde en riktigt bra match. Finalen blev allltså en repris från gruppspelet mellan Sollentuna och Södertälje.


Andreas E i servemottag

Fast en repris av gruppspelsmatchen ville vi inte att det skulle bli. Laget var fast bestämda om att visa bättre takter och hade inga ambitioner och att kliva undan. Tvärtom tänkte man spela offensivt från boll ett.

Taktiken lyckas och Sollentuna tar en 8-2 ledning i matchinledningen. Trots några korta svackor så släpper man aldrig övertaget utan vinner med 25-16. Laget spelar tajt i block/defence samt ser alltid till att kunna anfalla på alla utvägar. Fabian sliter och fördelar bollarna tjusigt till rätt spelare allt som oftast.


Andreas G och laget efter vinst

Inför andra set så bestämde sig killarna för att inte börja med ett underläge utan skaffar sig istället en 10-6 ledning som sedan drygas ut till 18-10. Att det är final i ett SM-kval märks och viljan bland spelarna ligger ibland nästan utanpå tröjorna. Sollentuna har lite problem att side-out:a i en rotation och släpper lite onödigt Södertälje närmare, men man ser ändå till att stänga matchen med 25-20 och vinner därmed 2-0.

Under vissa bollar visar Sollentuna killarna vad de kan, men det är bra mycket mer att ta av tills det blir dags för U19 SM i Katrineholm. Norra poolen är även lättare än Södra, så vinsten skall heller inte överskattas. I vilket fall som helst skall det bli roligt för gänget att möta våren i Duveholmshallen och avsluta säsongens SM-slutspel.

Mer bilder från dagen hittar man på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/ungdom/2009-03-14