AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag nere för räkning

Sollentunas herrar förlorade kvartsfinal 2 mot Örkelljunga på hemmaplan med 2-3 (25-23, 22-25, 25-18, 15-25, 12-15). Efter förlusten är Sollentuna nere för räkning i andra ronden.

Matchen började med trevande spel från båda sidor där Sollentuna var något bättre i slutet av setet och kunde vinna med 25-23. Ombytta roller gav Örkelljunga andra set med 25-22.

Tredje set kontrollerade Sollentuna mer eller mindre från början och kunde med flertalet bra servar och en del misstag från Örkelljungas sida enkelt vinna med 25-18. Åter ombytta roller i det nästkommande fjärde setet där nu Örkelljunga promenerar hem setet med 25-15 där det är SVK som bjuder på misstagen.

Femte set börjar omedelbart med att Örkelljunga tar kommandot med någon poäng som de sedan utökar till 15-12. Här förstör Sollentuna för sig själva lite då man i inledningen missar 4 servar och försitter chansen att haka på i poängprotokollet.
 
Örkelljunga spelar fortfarande med stort självförtroende och det märks när de stundtals plockar omöjliga bollar i försvaret trots att deras block inte fungerar som det brukar. Vidare visar man upp en förmåga att vinna de viktiga bollarna, kanske inte alltid med skönspel men i en kvartsfinal får man inga extrapoäng för vackra bollar. Man har en otrolig att lyfta sig och komma igen efter tunga perioder. Åter visar passaren Nick Ptaschinski hur man dirigerar spelarna i ett volleybollag, han väljer ofta rätt position och spelare vilket gjorde det svårt för Sollentuna denna kväll. När centern Marcus Johansson inte orkade spela på samma nivå som i förra matchen går lagets tredje center Lars Persson in i matchen och spelar strålande. Övriga spelare gör det de ska dvs vinner de viktiga bollarna.
 
Sollentuna som innan matchen visste att de skulle få chansen vid flera tillfällen kunde denna match också visa att man kunde ta den. Martin Yngerskog var tillbaka som poängplockare. Diego da Gama Felicissimo fortsätter spela bra. Centern Mattias Andersson verkar fått ordning på blocket. Spelet fungerade bättre än sist och fler spelare började ta för sig. Men för att vinna krävs att laget gör mindre misstag och speciellt i de viktiga lägena. Trots ledning med 2-1 i set, och riktigt bra spel i 3:e set, såg laget stressat ut redan i början av det fjärde setet.

Lagen är trots allt jämna och vilket lag som helst kan vinna, just nu kraftig fördel Örkelljunga. Men vi skall inte glömma "bollen är rund".
 
Kommentar från herrlagets tränare, L-G Eriksson:
– Nedslagna i andra ronden, men definitivt inte uträknade, vinst på bortaplan och ordningen återställd.

Kvartsfinal 3:5 spelas:
2009-03-15 Örkelljunga – Sollentuna kl 17:00 i Örkelljunga idrottshall


Block av Johannes och Mattias


Diego smashar


Martin gör ett av sina 24 poäng denna kväll


Peter Hodor spelar fram bollen

Fler bilder finns på http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009/elit/2009-03-11