Sollentuna B herrar avslutar säsongen med en vinst

Redan innan söndagens match var det klart att Sollentuna B, alias Draget, skulle vinna division 2 södra Svealand. Så det var utan press som matchen mot Strängnäs spelades. Den enda pressen som fanns var att avsluta på ett bra sätt och att ge de tre inlånade spelarna från Sollentuna C en bra match. Ett antal skador och andra förhinder gjorde att Sollentuna B endast kunde ställa upp med fyra ordinarie spelare och truppen fylldes ut med Elias, Axel och Calle.

I förra mötet med Strängnäs var en till siffrorna ganska jämn tillställning, men det som lämnade mest intryck var snacket. De snackades om allt och det var samma visa den här gången. Hade det handlat om ord, växlade under nät och med domarna, så hade Strängnäs vunnit med 3-0 (25-2, 25-6, 25-0). Men nu handlade det om volleyboll.
 
Första och andra set avlöper utan större problem. Strängnäs har ett bra block på kanten som stoppar mycket men på centerspelet får Sollentuna B utdelning. Det är jämnt fram till siffrorna närmar sig tjugo och då väger Dragets spel tyngre och man vinner med 25-22 och 25-18.


Andreas Eriksson i servemottag i matchen mot Södertelge B

Tredje set är ett typiskt tredje set i volleyboll. Det lag som vunnit det två första slappnar av lite och det gjorde Sollentuna B. Plötsligt står det 0-7. De egna misstagen var den största faktorn. En uppryckning kommer och som närmst är det två poängs skillnad vid 14-16. Sedan tappar Draget om igen ett par bollar och förlorar setet med 21-25.

Fjärde set börjar exakt som tredje, med underläge 0-7. Skillnaden är här att Sollentuna B kommer ikapp redan vid 13-13. Säkra servar, ett stabilt försvar och tålamod i anfallet lade grunden för upphämtningen. Draget går sedan ifrån några poäng och håller ledningen hela vägen. Slutsiffrorna blir 25-21.
 


Andreas korkar upp segerskumpan (cider!) för att fira seriesegern

I dagens match ska nämnas Elias, Axel och Calle som kom in och gjorde en stabil insats. De spelade mer och mer med insidan av huvudet istället för kraften i armen. Det var även sista matchen för Andreas Eriksson, nummer 17, som kommer att flytta norrut till nästa säsong. Andreas har varit en god tillgång med rutin, tunga kantanfall och stabil servemottagning. Tack för tiden i Draget!
 
Tabellen med Sollentuna B, män i sina bästa år, som segrare finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333