AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag är unikt

I Sollentunas herrlag har är sex av de 13 spelarna fostrade i just Sollentuna från allra första början. Detta i sig är inget unikt, det som gör Sollentuna unikt är det faktum att fem av de sju så kallade startspelarna är egna produkter.

När man räknar sju startspelare är det en passare, två centrar, tre spiker och en libero. Endast en center och en spiker bland de sju som har startat mest under säsongen kommer från andra delar av Sverige eller utomlands, resten kommer ifrån Sollentuna.

Detta tyder på att Sollentuna har en riktigt en bra bredd och en riktigt hög topp på sin ungdomsverksamhet. Sollentuna har nu pojklag från 7 år och uppåt till de äldsta juniorerna och de kommer att kunna placera sig i toppen av sina respektive åldersklasser.

Av de fem spelarna som är fostrade i Sollentuna och nu spelar i startsjuan har dessutom fyra representerat Sverige i landslaget. De fem spelarna är: en av Sveriges absolut bästa spikers som också är lagkapten, Martin Yngerskog, de rutinerade spelarna som båda har fått prova på landslaget, liberon Peter Hodor och spikern Johannes Bångman, den hängivne passaren som bara blir bättre, Sebastian Thylander och den unge lovande centern Peter Jonsson som redan har fått prova på landslagsspel. Utöver dessa fem så återvände den egna produkten Lucas Lötbom hem från volleyboll gymnasiet till denna säsongen.

- Det är ju fantastiskt att kunna ha ett så bra lag i Elitserien med så många egna produkter på plan, jag tror det är helt unikt i svensk elitidrott, säger Sollentunas sportchef, Daniel Glimvert.

Det ser också lovande ut för framtiden i Sollentuna, just nu går tre Sollentunakillar på volleybollgymnasiet i Falköping samt ytterligare en kille på det lokala volleybollgymnasiet i Falkenberg. Dessutom finns lovande juniorer på hemmaplan samt att till hösten börjar ytterligare två spelare på volleybollgymnasiet. Om dessa killar får vara hela och de utlokaliserade spelarna återvänder hem till Sollentuna igen efter avslutade studier kan kanske Sollentuna fortsätta att vara unika i svensk elitvolleyboll.

- Ja det ser uppenbarligen lovande ut inför framtiden och det är alltid roligt att kunna ha med så många egna produkter, så vi får hoppas att vi kan fortsätta på den trenden, avslutar Daniel Glimvert.

Sollentunas egna produkter får nu visa upp sig på hemmaplan i den andra kvartsfinalen på onsdag den 11/3 mot Örkelljunga. I denna matchen gäller det att ta revansch på den första förlusten nere i Örkelljunga.

Nästa hemmamatch: Kvartsfinal 2, onsdag den 11/3-09 i Sollentuna sim- och sporthall.