AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

FU15 slutspelskval och slutspel i Stockholm Volley Cup SVC FU15 7-8/3

Efter två dagars intensivt Volley2000 spel tog Sollentunas träningsgrupp F95 silvret samt kom på en fin 5:e plats i slutspelet av FU15-klassen i Stockholm Volley Cup.

 

Till slutspelet för FU15 ställde 25 lag upp. I F95 hade vi fyra lag med, Falkar, Hökar, Örnar och Uvar. Tyvärr hade vi lite svårt att få ihop fulla lag till spel så det var ett lag (Örnar) som fick spela med endast tre spelare.

I Kvalspelet på lördagen hoppades vi att vi skulle få ett eller bägge lagen i den övre halvan. Men vi hade en ganska svår lottning och tyvärr kom våra lag sist i det första gruppspelet. Därmed var vi positionerade i den nedra halvan. I spelet om de platserna började vi komma bättre till rätta, framför allt började våra framspel och passningar bli bättre och därmed kom vi till avslut som var svåra för motståndarna att fånga upp.
Lagen slutade på 22:a och 23:e plats.

Söndagens slutspel så. Här var Södertelge Hjärter favorit, men först skulle vi spela om det. Våra lag vann sina inledande matcher och ställdes därefter mot varandra. Vilket skulle innebära att vi hade ett lag klart för semifinal, det andra skulle få en andra chans i ytterligare en match. Det lag som för dagen var starkast var Falkar, som vann med 2-0 i set. Hökar fick en andra chans mot Vallentuna Joker, men förlorade även där. Starkt att sen komma tillbaka och vinna matchen om 5:e-6:e pris.


Lina i Falkar blockar Alice i Piff

I semifinalen tog Falkar sig an SVK Piff (F96) som hade toppat sitt lag med Carolina Ljung. En hård drabbning som var jämn i två set, men i det tredje kroknade Piff något, samtidigt som Falkar spelade upp sig med större säkerhet. En skön vinst och sen kort omladdning inför finalen.


Timeout med Jocke och Falkarna

Någonstans kände vi att det skulle gå att rubba Södertälge, men då var vi tvungna att satsa allt. Vi bestämde att nu ger vi järnet och server så hårt vi kan och försöker komma till hårda avslut, även om passarna inte blir perfekta.
Tyvärr var vi bara med fram till 10-10 i första set, därefter tappade vi alldeles för många poäng då Södertälges tjejer servade hårt, svårt och välplacerat (15-25). Andra set hade mycket av kraften runnit ur oss och vi förlorade det med klara 9-25.

Läs mer om matcherna här: http://www.volleyboll.se/stockholm/t3.asp?p=82508&x=1&a=1163577

Vid pennan, Jocke