AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorade första kvartsfinalen

Örkelljunga besegrade Sollentuna på hemmaplan i första kvartsfinalen i herrarnas slutspel i elitserien med 3-0 (25-17, 29-27, 25-23). Grunden till segern var Örkelljungas förmåga att hämta upp stora underlägen både i 2:a och 3:e setet.

Första setet var endast jämnt till första tekniska timeouten då Sollentuna efter denna radade upp misstag och Örkelljunga gick ifrån och vann setet ganska komfortabelt.

I andra setet började misstagen komma från Örkelljunga och Sollentuna ryckte åt sig en 6-poängsledning vid 2 tekniska timeouten som laget sedan höll fram till 24-21. Örkelljunga vände på setet till egen vinst efter att klarat flera setbollar mot sig.
Tredje setet var det 2:a likt till en början dvs mitt i setet klar ledning till Sollentuna, därefter Örkelljunga ifatt och förbi 25-23.
 
Snopet för Sollentuna som verkligen bjöds in i matchen i de två sista seten. Tyvärr såg laget stressat ut trots att man borde kunnat kontrollerat sin ledning i dessa set.
Diego da Gama Felicissimo var den enda i Sollentuna som verkligen spelade på topp och det behövs fler för att vinna mot ett lag av Örkelljungas kaliber. Sollentuna lyckades inte i denna match med sina servar och sitt block/defence spel, noterbart är att ingen av Sollentunas centrar lyckades med att ta poäng i block. Däremot lyckades laget mäta sig med Örkelljunga i anfall vilket ändå var ett steg i rätt riktning.
 
Örkelljunga visade stundtals upp fighterinstinkt och jävlar anamma då man kämpade sig tillbaka från underlägen till vinst i de två sista seten. Matchvinnare blev passaren Nick Ptaschinski och de båda centrarna Marcus Johansson och matchens lirare Fletcher Anderson. För ovanlighetens skull fick vi se två centrar poängbäst i Örkelljunga.
 
Kommentar från herrlagets tränare, L-G Eriksson:
– ÖVK stressade oss hela matchen. Trots ledningar kunde vi inte slappna av och knyta ihop säcken denna gång. Det kommer fler tillfällen och då måste vi ta chanserna. ÖVK spelade som vi trodde men i dag orkade vi inte med. Fler spelare måste kliva fram om det skall gå vägen. 

Kvartsfinal 2:5 spelas:
2009-03-11 Sollentuna – Örkelljunga kl 19:00 i Sollentuna sporthall