AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna 3:a och 4:a i PU15 Stockholm Volley Cup

Sollentunas P95-96:or kom en fin 3:e och 4:e plats i slutspelet i PU15-klassen i Stockholm Volley Cup. Killarnas bägge lag lyckades ta sig till semifinaler, men där tog det stopp och lagen fick göra upp inbördes om bronspengen.

Träningsgruppen P95-96 är Sollentunas äldsta i Volley2000 klassen PU15 och i Sollentuna sporthall arrangerades slutspel i Stockholm Volley Cup. Senaste omgången spelades i Vingåker och direkt efter den knöt grabbarna nävarna och sa att de ville prestera bättre.

Lag Vänsterknäck gick obesegrade genom gruppspelet och lag Nasse & Co hade 1-0 och 24-21 mot Vingåker 2 men tappade tyvärr setet med 26-28. I skiljeset visade killarna vad de lärt sig på de hårda träningarna sedan jul och klass och vann med 15-6.


Sergej laddar för en smash

Den ena semifinalen fick Nasse & Co spela mot slutsegraren Södertälje och det blev för tugnt för dem. De kämpade tappert men fick ge sig med 19-25, 13-25.


Martin passar

I den andra ställdes Vänsterknäck mot Vingåker och förhoppningarna fanns lite grann om en möjlig finalplats. Vingåker rivstartar i första setet och Sollentuna killarna är helt tagna på sängen. De hade haft en relativt lätt match precis innan och hade inte tempot eller fokus uppe för att vara med i setet. Vingåker spelar ut killarna med 25-9.


Ludde servar

Inför andra set så får laget lite taktiska råd hur de skall försöka göra det så svårt som möjligt för Vingåkers mycket duktiga spelare Viktor Lindberg (som förövrigt kommer att synas mer i Volleyboll-Sverige inom kort – var så säker på det!). Vänsterknäck tar ledningen men Vingåker är ikapp vid 10. Därefter rycker SVK igen och har eett par bollars ledning hela vägen upp till 22-20. 23-22 blir till 23-23 och därefter har Sollentuna lite otur med en smash som sitter precis utanför linjen. Vingåker behöver bara en matchboll och setet och semifinalen försvinner med 23-25, tyvärr. Andra set var riktigt bra volleyboll av Sollentunakillarna. 


SVK Vänsterknäck slutade 3:a
fr v: Gurra, Ludde, Alex, Erik

Bronsmatchen blev alltså en uppgörelse mellan träningskompisarna och det blev en fin match trots att det tröttheten nu började lysa igenom lite. Nasse & Co sliter på varje boll och vill inte ge sig, men Vänsterknäck tar tillslut hem bronset med 25-19, 25-20.


SVK Nasse & Co slutade 4:a
fr v: Sergej, Simon, Martin, Nicolaj

Direkt efter prisutdelningen pratade killarna redan om morgondagens träning. Det lovar gott inför Falköping det!