AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar vinner och håller spänningen vid liv

Sollentunas C herrar vinner 3:e play-off matchen i division 3 Stockholm som spelades borta mot Södertälje C. Segersiffrorna blev 3-1 (25-16, 23-25, 25-18, 25-17). Därmed hålls spänningen vid liv vem som vinner play-off

Att play-off pågår i division 3 Stockholm kan knappast någon ha missat som tittat i gästboken den senaste tiden. Sollentunas C herrar drog sitt strå till stacken för att hålla spänningen uppe kring segern.

3:e play-off matchen spelades borta mot Södertälje C. Matchen var en måste match för laget och dramatiken blev inte sämre av att laget dragits med magsjuka och förkylning under veckan, samt fått avstå träningstid för andra lags divisionsmatcher.


Anders fixar gratisboll

Första set inleds mycket positivt och laddat och C laget tar ledningen med 10-2, 13-3 som sedan blir till 17-5. Ledningen beror lite på att Södertälje inte är alls igång vid matchstart men samtidigt så spelar Sollentuna fokuserat. Hemmalaget får upp ångan lite i slutet på setet och jämnar till siffrorna till 25-16.


Christopher spikar

Inför andraset så pratar vi om att hålla fokus uppe, hela vägen in i kaklet osv, men tyvärr blir det precis tvärt om. Oskärpa, slarv och avsaknad av djävlar-anamma gör att Tälje kan serva sig fram till en 12-1 ledning innan det börjar hända saker.


Elias och Calle blockar

Märkligt nog leder Tälje med bekanta siffror 17-5 i detta set innan C herrarna vaknar. Via lite tur samt att långt bättre eget spel är man faktiskt otroligt nog ikapp vid 19-20, men halkar efter till 20-23. Därefter jobbar man sig ikapp till 22-23, men får släppa setet med 23-25. Ett set som har flera akter och där det var helt onödigt att låta Södertälje får så stort försprång innan man började spela.


Anders droppar

I 3:e set hänger man med men nöjer sig med att ligga under med uddabollen. När man äntligen går förbi vid 15-14 så tar vi timeout för att samla oss. Christopher Sahlström går ner för att serva vid 16-15 och lyckas via pressade servar att dra ifrån till 20-16. Därefter följer Calle i serven som lyckas fortsätta den goda trenden och serva hem setet med 25-18.


Axel vid nät

Vid ledning 2-1 börjar det märkas vilka som varit förkylda och magsjuka och gänget har inte riktigt den ork man helst skulle behöva. Ändå ser man till att undvika underläge. Setet är jämt med 9-9, 14-14 innan Sollentuna lyckas dra ifrån till 21-17 i Fredriks serve.


Anders smashar

Matchbollen sätter Axel enligt traditionen bjuder med en hoppserve som blir ett ess. Matchen är vunnen med 3-1 via kamp och vilja samt kanske inte alltid spel på den nivån man kan.


Elias passar

Dagens bästa insatser står Christopher för, som visserligen hade lite jobbigt i servemottag ibland, men som i anfallet i princip var 100%-ig. Imponerande med vilket lugn denna kille går upp och dunkar ner bollen! Elias gör återigen en av sina bättre matcher och visar att han vill vara på plan. Han är också den i laget som mest visar att han vill vinnan varje boll. Calle får även han bra betyg, framförallt för allt slit i defence.

Nu återstår enbart två matcher i play-off; Imorgon söndag spelar Solna mot Södertälje och därefter spelas matchen Solna – Sollentuna C, vilket förmodligen kommer att bli en av de mer laddade matcherna som spelats i division 3 på ett tag. Ta en glutt i gästboken som uppvärmning till den matchen så förstår ni….

foton finns på
http://www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009\division\2009-03-07