AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna avslutade årets elitserie med en enkel hemmaseger

Sollentunas herrlag avslutade årets elitserie med enkel hemmaseger mot Tierp. Siffrorna blev 3 – 0  (25-17, 25-21, 25-17). Nu väntar Örkelljunga i kvartsfinalspelet.

Matchen gällde inte mycket mer än äran då lagen inte kunde förändra tabellplaceringen. Det var Sollentuna som var mest taggat och Tierp var aldrig i närheten av att hota SVK, förutom möjligen i 2:a set då Tierp ledde med 18-16. Sollentuna vann då tillbaka bollen och Sebastian Thylander servade fram till 21-18.

Tierp vilade tränaren Jonas Svantesson och delvis Patrik Rumin. Bäste krigare i Tierp var Magnus Östling.
 
Sollentuna mönstrade ett fullt och friskt lag och det märktes att Sebastian Thylander var tillbaka i form efter 5 veckors träningsfrånvaro. Anfallsspelarna levererades delikatesser och det märktes att de trivdes. Martin var utmärkt på sin kant och de båda centrarna Mattias Andersson och Peter Jonsson, där den senare just återhämtat sig efter 2 veckors sjukdom, visade slutspelsform.

Kommentar om matchen från herrlagets tränare, L-G Eriksson:
– Servemottagningen satt! Med Sebbe tillbaka, då vinner vi.
 
Inför kvartsfinalerna valde Örkelljunga Sollentuna (alternativet var Linköping). Första match på Söndag i Örkelljunga, retur i Sollentuna under veckan.
 
L-G Eriksson om kvartsfinalerna:
– Anade att det skulle bli Örkelljunga eller Vingåker. Vi har ännu inte vunnit mot Örkelljunga denna säsong, men tror ändå att det är en helt öppen affär lagen emellan. Lagens spel liknar varandras och det blir block/defence men i första hand servemottagningen som kommer att avgöra.


Herrlaget på line-up innan matchen


Peter Hodor i servemottag


Diego och Mattias i block


Mattias anfaller


Martin gör ett av sina 14 poäng