Sollentuna B herrar vinner hemma och säkrar därmed seriesegern

Sollentunas B herrar kallas allmänt för Draget och visar att de inte bara är män i sina bästa år utan att de även är av rätta virket då de vinner hemma med 3-0 mot Södertälje B. Därmed säkrar laget redan i nästsista omgången seriesegern i Division 2 Södra Svealand. 

Matchreferat med killarnas egna ord om vinstmatchen kommer inom kort, men tills dess så visar vi lite bilder på B-laget samt tittar lite i backspegeln på säsongen. 


Andreas anfaller i 2:a set

Draget har gjort en riktig Åshöjdens BK, för förra säsongen vann man division 3 Stockholm och gick upp i 2:an. Målsättningen för säsongen var att hamna någonstans i mitten av tabellen, dvs hänga kvar och lite till. När serien började så inledde Draget med en vinst borta mot Bromma C, som följdes upp mot hemmavinst mot Västerås. Det blev 7 raka vinster innan första förlusten kom, men det krävdes 16-18 borta mot Södertälje B för att stoppa killarna.


Martin servar

Därefter har det bara blivit bortaförlust mot Team Valla B med 1-3 samt en försmädlig bortaförlust senast mot hemmastarka Järnboåsen med 2-3 (11-15 i skilje).

Det som gör att Draget vinner serien är först och främst deras förmåga att våga i slutet av seten även fast det är jämnt. Att det är så visar att 9 matcher slutat 3-1 och 5 matcher 3-0. Många av 3-1 vinsterna har ett 4:e set som slutat 25-22, 25-23 eller tom 31-29, dvs det är sällan som laget förlorar jämna set. 2 av de 3 förlusterna har varit 2-3 förluster med jämnt skiljeset.


Emil, Jonas, Fredrik och Andreas jublar efter vunnen boll

Ser man Draget spela så förstår man varför kulan oftast rinner deras väg, för laget är mycket samspelt vilket gör att de gör väldigt få misstag samt att de alltid hittar en anfallsutväg ur de mest knepiga situationerna de hamnar i. 


Jonas och Fredrik blockar

När 17 av 18 omgångar har spelats har Sollentuna B herrar 14-3 i matcher samt en ointaglig setskillnad för de jagande lagen team Valla B och Bromma C, vilka för övrigt avslutar mot varandra. Draget avslutar borta söndagen 8 mars mot Strängnäs.


Fredrik smashar


Draget för dagen
övre raden: Jonas, Emil, Andreas, Tobias
undre raden: martin, Fredrik, Johan och Christopher

mer foton från segermatchen finns på
www.sollentuna-vk.com/svkphotos/default.aspx?p=2009\division\2009-03-01