AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tung förlust mot Katrineholm för Sollentunas damer

Efter fem spelade set kunde var de bistera slutsiffrorna 2-3 i dagen elitseriematch i Sollentunahallen. Ett för dagen något hungrigare Katrineholm fick därmed åka hem med 2 poäng och i praktiken en säkrad tredjeplats.

Johan Svensson om matchen:

– Vi hade en strulig väg de sista 3 dagarna innan match med flera sjuka spelare och var inte säkra på innan match på vilka vi skulle kunna ställa upp med. Tyvärr var känslan från sidan att vi inte riktigt hade fokus och rätt matchglöd under värmningen och första 2 seten vilket alla runt laget får ta sig en funderare på och utvärdera, vi behöver verkligen alla krafter om vi skall gå segrande ur matcher av denna karaktär. Spelkvalitén var totalt set från båda lagen medioker under de två inledande seten och vi borde verkligen kunnat knyta åt säcken i andra och haft 1-1 med oss men tyvärr hittar vi inte flytet i spelet.

Därefter följer två klart bättre set och dagens ljuspunkt med många bra handlingar och ett mera målmedvetet och stabilare lag på banan vilket innebär stora siffror till Sollentunas fördel även om Katrineholm hjälper oss en bit på vägen.

Även femte set startar positivt med ledning 5-3 och känslan är positiv. Härifrån får Sollentuna tyvärr dagens sämsta period där man tappar 6 eller 7 bollar där dåliga handlingar följer efter varandra. Alla som kan volleyboll vet att det givetvis är tufft i femte set. Sollentuna försöker på ett bra sätt därifrån men lyckas inte riktigt ta de chanser som man får utan slutställningen blir 10-15.

Damlagets andretränare, David Ottosson:

– Totalt över hela matchen två klart godkända set inte bara för att vi vinner utan att vi spelar relativt stabil volleyboll med bra linjer i spelet. Två sämre set såklart där antalet miss, den mentala fokusen och värderingar av situationer är för dålig. Klart godkänt idag av Sara Mild som blev Sollentunas bäste spelare samt plus för Cissi Skoog som gör en ok insatts trots sjukdom. Även Emma BL spelar stabil servemottagning större delen av matchen. Våra centrar hade idag ett litet steg tillbaka jämfört med de senaste matcherna men ett positivt inhopp blockeringsmässigt av Darashaya Harrison samt åter bra servebyten på Elin Warner.