AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar förlorar i play-off

Sollentunas C herrar spelar andra matchen i play-off i division 3 Stockholm, men gör tyvärr inget annat än nära nog en plattmatch och förlorar mot Solna med 0-3 (21-25, 27-29, 14-25). Man lyckas spela med huvudet under armen i 59 minuter och försämrar därmed drastiskt sina chanser till serieseger.

Förra mötet med Solna slutade med en 3-2 vinst och lärdomen därifrån var att motståndarna kunde besegras via tålamod, då varefter minuterna i matchen gick så ökade chansen till matchvinst.

Just tålamot och att hålla nere de egna misstagen hade upprepats som ett mantra inför kvällens match, men teori och praktik är två olika saker. Tyvärr visar C-laget upp en aldrig sinande skara av egna misstag och bjuder bort första set med 21-25. Räknar man bort de egna servemissarna, alla gånger avsluten satt i handbollsmålet samt droppen som alla trodde 7:e spelaren skulle ta, så hade första set vunnits med ca 25-16.

I andra set är laget i alla fall inte i underläge trots att man aldrig slutar sätta bollen utanför planen, men av egen försorg lyckas man missa två setbollar och förlorar även andra set med 27-29. Sekvensen när handbollsmålet träffas följt av en spike i nedre nätmaskan och serve på banan bredvid inom kort är tyvärr allt för avslöjdande. Man vinner inte mot 30-plusare med många kg rutin bara med tonårskaxighet. Att spela volleyboll som ett sorts stå-framför-spegeln där man är mer intreserad av sina egna pauser och undrar hur snyggt det var på skala 1 till 10 på reprisen, bidrar inte till lagets bästa.

I tredje set hamnar man under och ger upp setet ganska snart när motståndarna drar ifrån – åter igen pga de egna misstagen. Kommentaren när Solna slår in matchbollen "Nämen, var det slut nu?" säger en hel del om spel och match uppfattningen.

Det finns bara en väg frammåt, för detta var ett bottennapp för C-laget som tyvärr kom vid helt fel tillfälle. De småtjafsande spelarna från Solna skulle egentligen aldrig tillåtits tagit ett set. Varje set de fick bjöds de på. Fy vad trist att se på!

Avslutningsvis måste Solna gratuleras, för vad man än kan säga om det laget och deras uppträdande på plan och under match, så har de rutin och utnyttjar den. Varför stannade ni inte i division 1?