AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Sollentunas C damer vinner klubbderby i division 3

I division 3 Stockholm spelades på torsdagskvällen en klubbderbymatch mellan Sollentunas C damer och D damerna i B-hallen. D damerna, dvs F93, har haft en positiv trend de senaste veckorna, med bl a vinst i senaste Stockholm Volley Cup, så inför matchen så kändes utgången inte helt klar. Det blev emellertid en riktigt klar seger för C damerna med 3-0 (25-13, 25-17, 25-15)

C-laget hade fått lite sena återbud i sitt lag och ställde enbart upp med 6 spelare. Kanske gjorde det en hel del för att stärka lagkänslan, för när inspike var över och matchen väl började var det C damerna som visade kämpaglöd från första bollarna.


C damerna i denna match
fr v: Per (lagledare), Sanna, Anna, Tina, Cili, Irini, Viktoria, Elin (coach)

Via ett starkt servande av Irini i första set så gick C-laget fram till en ledning med 18-8 och det var egentligen aldrig någon större kamp i första set, som slutar 25-13.


Irini anfaller i första set

I andra set så ser mönstret ut att fortsätta och servemottaget för D-laget vill aldrig riktigt sitta, men vi ställningen 17-10 får D-laget lite ny luft under vingarna efter en timeout. Man närmar sig till 18-14 och har nästan kontakt, vilket beror på att man lyckas göra det svårt för C-laget spikers med sin egen serve och tvingar dem att anfalla från allt för svåra lägen. Men C-laget behåller kylan och återtar initiativet och vinner även andra set, nu med 25-17. I slutet spelar C-laget mycket bra och hela laget sliter på varje boll, vilket ger resultat.


Tina passar i andra set

I tredjeset tar C-laget återigen ledningen och har stor utdelning på sina servar och D-laget får jaga ur underläge. Det är inte D-lagets match och man bränner tyvärr för många av de lägen man får medans de äldre klubbkompisarna lyckas göra både enkla och svåra poäng.


Viktoria blockar

När Sanna trycker in en backspike och ledningen blir 14-9 så börjat matchen kännas nästan klar. Tillslut vinner C-laget tredje set med 25-15.

Utifrån att bara haft ett lag på 6 spelare så gjorde C-laget en riktigt bra laginsats där alla slet i försvar och var del i anfallen. Man utser inte matchen lirare i division 3, men skulle man göra det skulle nog Irini legat mycket bra till i denna match då hon hade en riktigt bra dag på vänsterkanten.


Sanna i servemottag

D-laget får däremot gå hem och fundera över vad som hände, för denna match var långt ifrån vad tjejerna presterat på senaste tiden. Å andra sidan kommer det sådana dagar också.

Nästa söndag möter SVK D – Bromma C och C-laget har Puls borta söndagen därpå.