Sollentuna B herrar behåller greppet med säsongens trettonde seger!

Sollentunas B herrar vinner säsongens tretttonde seger. På hemmaplan besegrar de Eskilstun-Babylon med 3-0 (25-19, 25-19, 25-16). Med endast tre omgångar kvar av division 2 Södra Svealand behåller Sollentuna B, alias Draget, sin fyrapoängsledning i serien.

Lördagens resultat med förlust för Södertelge B och vinst för Team Valla B och Bromma C gör att samtliga dessa lag har en teoretisk möjlighet att ta hem slutsegern i serien. Utgångsläget för våra män i sina bästa år är dock att man har fyra poäng och minst sju sets övertag på de andra lagen, upplagt för ett rafflande upplopp. Det är inte riktigt vad som kan sägas om matchen idag.

Länge såg det ut som att det inte skulle bli något spel alls idag. Motståndarna Eskilstuna Babylon dök upp först tio minuter innan utsatt matchtid. Konfererande med dagens domare och alla gick med på att skjuta på matchstart tjugo minuter. Det kändes redan på uppvärmningen att det var ett annat fokus hos Sollentunas spelare jämfört med förra "gåvolley"-insatsen. Till en början stod Eskilstuna Babylon upp bra med fint anfallsspel och lagen följdes åt fram till 15-15. Då lyckas Draget med att få två poängs försprång, ett försprång som gick från 19-17 till 23-17 och setet var i hamn. Slutsiffrorna blev 25-19.

Set två börjar med att Sollentuna går ifrån till 4-1 och håller ledningen som som mest är uppe i åtta poäng (18-10). Mot slutet stannar spelet av lite hos Sollentuna och setet slutar 25-19. Tredje set blir en transportsträcka fram till 9-8 då Sollentuna börjar att successivt mala ned Eskilstunas spel och går ifrån och setet slutar odramatiskt, 25-16.

Idag visade Sollentuna B, alias Draget, en härlig inställning och ett stabilt spel. Dagens giganter var de två centrarna Johan Fransson, nummer 9, och Fredrik Haglund, nummer 12. Deras effektiva snabba anfallsspel och tunga backspikes hade Eskilstuna mycket svårt att få tag på. När de också spelar ett defensivt nätspel med den utdelningen som idag är det en fröjd att beskåda. Nästa helg har Sollentuna B en på papperet tuff bortamatch, Järnboås på hemmaplan. De har inte förlorat på hemmaplan under hela serien (7 vinster och 21-8 i setskillnad). För våra män i sina bästa år blir det till att visa upp ett spel minst i nivå med det man presterade idag. Allt talar för en härlig volleybollmatch!

Aktuell tabell finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333