AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbel vinst i FU17-klassen av Stockholm Volley Cup

omgång 5 av Stockholm Volley Cup spelades söndagen 15 februari i sporthallen och Sollentuna vann dubbelt i FU17 klassen i Stockholm Volley Cup. F93 vann svarta klassen och F94:a vann röda klassen och var dessutom i final mot sig själva.

Sollentunas F93:orn har full kalender så här mellan SM-kval och SM i Göteborg. Är det inte divisionsmatch så är det Stockholm Volley Cup. Dessutom är veckorna fyllda utav hård träning och tillsammans med att tjejerna går i 9:an med allt vad det innebär, så är veckoschemat rätt fullspäckat för dem.


Sollentunas F93:or jublar efter segern

Men söndagen 15 februari har man ändå tid med Stockholm Volley Cup och som man spelar denna söndag. Man inleder gruppspelet med en knapp vinst mot Vallentuna 2 med 25-22, 25-23. Här var dagens minst snygga siffror och tjejerna fick jobba hård för att hålla undan för skiljeset.

Andra matchen mot Tierp blir en mindre jämn historia och tjejerna vinner men 2-0 (25-13, 25-18). I semifinalen ställs man mot Vallentuna 1, men i denna match presterar man dagens bästa spela och eliminerar Vallentuna snabbt och klart med 25-14, 25-13. Stundtals sitter allt och spelet är en fest. Speciellt bra fungerar servandet.


Anita blockar

I finalen mot Södertälje så vinner man klart första set med 25-16 efter att ha lyckats konservera det bra spelet från semin, men i andra set så går det grus i maskineriet och Södertälje vinner de viktiga bollarna på slutet och tar setet med 24-26. I skiljeset tar F93 ledningen direkt och håller undan välförtjänt hela tiden. Tillslut blir det 15-10 och segern är klar.

Söndagens omgång gällde inte mer än prestige samt att utgångspositionerna för slutspelet i mars. Vinsten stärker naturligtvis självförtroendet och ger dessutom bästa rankingposition.


Linnea smashar

F94 ställde upp med två lag – Toker & Kloker. Senaste gången ute på Dalarö var förkylningsperioden i zenit och spelet gick därmed knackigt. Därför hade båda lagen hamnat i röd grupp och laget hade en söndagsförmiddag kantad av improviserat spel. Det ena laget körde 2-passar system fast de aldrig tränat på det och det andra laget passade på att byta om i potitionerna så att ingen stod där de brukar. Passare blev spiker och spiker passare, t ex.


Hanna smashar

Gruppspelet avverkades med 2-0 matcher där spelet faktiskt inte var lysande men ändå helt ok. Inledningsvis så hjälpar gör man lite för många egna misstag, men det rättas till och spelkvaliteten höjs.


Lisa servar

Det var först i finalen mot varandra som det blev lite motstånd och något problem med tändvätskan var det då inte iom att träningskompisarna då ställdes mot Varandra.

Matchen blir svängig då Kloker vill mest och tar ledningen men 17-5 i första set och man vinner klart med 25-15. Kloker tar även ledningen i andra set till en början innan scenen skiftar.


Sandra anfaller

I andra set är det Toker som är hetare och vinner de tuffaste bollduellerna och skaffar sig därmed en liten ledning. Ledningen drygas ut och är som störst hela 19-10, men Kloker vill annat och jobbar sig ifatt. Toker vinner tillslut setet med 25-22


Klara anfaller i mitten

Till sista set så vinner Kloker serven men lyckas inte skaffa sig ett serveövertag. Man kommer inte åt det tajt spelande Toker, trots att man krigar och försöker bra, och man får ge sig mot träningskompisarna med 10-15.

Därmed har Sollentuna 2 av 6 lag klara för Slutspelet i Stockholm Volley Cup. Direktkvalificerade lag är:

Sollentuna F93
Södertälje 1
Vallentuna 1
Tierp
Kolbäck
Sollentuna Toker

SVK Kloker och de övriga lagen i FU17 får kvalspela dagen innanför att försöka ta en plats bland de 8 lag som gör upp om medlajerna.

För sporten skull är det roligt att se att Tierp och Kolbäck bägge lyckades att direktkvalificera sig. Skönt tycker säkert även deras ledare att det är när de nu slipper en extra biltur till slutspelskvalet.