AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna på 2:a plats i FU19 Stockholm Volley Cup

Sollentuna VK E, eller F94, kom hela vägen till final i 5:e omgången av Stockholm Volley Cup i FU19 klassen, men där tog det stopp. F94:as prestationer i FU19 har kontinuerligt förbättrats under säsongen och finalplatsen i omgång 5 är bäst hittills.

Tyvärr så saknar FU19 klassen i Stockholm Volley Cup representation av de bästa tjejerna i regionen från flera klubbar denna dag. Sollentunas 91-92:or måste stå över för krockande divisionsmatch och Vallentuna har sorgligt nog valt att helt avstå Stockholm Volley Cupp denna säsong i FU19-klassen. Heder åt Södertälje tjejerna som omgång efter omgång ställer upp trots att motståndet kanske inte är på deras nivå.


Hanna smashar från sin högerkant

Nåväl, åter till SVK E, eller F94:orna. I seedningsomgången missade tjejerna semifinal mest pga trötthet då de förlorade mot Team Gotland efter en holmgång mot Spårvägen i kvartsfinalen på över 1 timme. Därefter har man så sakterliga avancerat i resultatlistan och i senaste omgången hamnade laget på 3:e plats, vilket inte är illa i FU19 klassen då tjejerna är förstaårs spelare i FU17.

Till dagens omgång stod topp-3 striden mellan Södertälje, Team Gotland och SVK E. Mot Södertälje hade laget inga större förhoppningar att rubba på allvar, speciellt efter JSM-kval vinsten, men i övrigt så kändes startfältet greppbart.


SVK E jublar igen

Tyvärr startar tjejerna enligt devisen "uppvärmning är för tunnisar" och man har knappt fått högre kroppstemperatur än det var frostgrader ute förens man ställs i öppningsmatchen mot just Södertälje. Här blev det överkörning modell pinsam och vi får bara ursäkta oss till Täljetjejerna för att ha slösat bort deras tid. Vi var inte bra någon gång i denna match helt enkelt.


Sophie och Gabrielle blockar

Det fortsätter tyvärr på inslagen väg i nästa match mot Team Gotland och första set förloras med hela 10-25, vilket inte berodde på att Gotländskorna spelade bra utan att SVK E istället underpresterade fortfarande. I setpausen fick tjejerna konferera själva och komma fram till vad de ville med resten av dagen och det var inte en dum modell, för i andra set tog man ledningen direkt.

Tjejerna höll ledningen med ett par poäng hela vägen mycket tack vare att man höll nere de egna misstagen. Gotland fick jobba för att göra poäng och det slitet lönade sig. Laget plockade upp gratisbollar och Gotlands anfall och kunde spela upp till egna avgöranden, som nu för det mesta satt. Andra set slutar (ca) 25-19. I skiljeset tar tjejerna ledningen direkt via starkt servande och leder 12-8, 13-10 innan man knyter ihop matchen med 15-11. Trenden var bruten!


Sophie koncentrerar sig för serve

Lite senare var det dags för semifinal mot samma Team Gotland igen, men denna gång så hade vi kommit överrens om att inte släppa set. Gotland har spelat upp sig och leder med 6-12 när F94 vaknar och börjar jobba på allvar. Man har 14-16 och är ikapp vid 22-22, när Team Gotland har lite tur och lyckas jobba sig fram till setboll 23-24. Här sliter dock SVK E hår och räddar såväl första som andra setbollen, vid 24-25, för att sedan vinna första set med 27-25.

I andra set har proppen losnat för dagen och man spelar ut vad man kan och har en stabil ledning mest hela tiden. I slutet på setet släpper man fokus och Team Gotland kryper tyvärr ikapp lite mer än nödvändigt. På matchbollen byter vi modigt ut passaren för att stärka upp block och det lönar sig och setet och matchen vinns med 25-20. Därmed har laget slagit Team Gotland 2 ggr denna dag.


Emelie i servemottag i finalen

I finalen mot Södertälje så vet vi att det inte är mycket att göra, men ser varje boll som en ny macth. Tyvärr försvinner den överrenskommelsen i förstaset och kravställningen spelarna emellan försvinner helt. Södertälje tillåts göra enkla poäng utan att ett ögonbryn höjs, vilkt naturligtvis betyder moralpunka i en lagsport som volleyboll.

Inför andra set så har vi bestämt oss för ett helt annat upplägg och se det ger resultat. För första stunden på dagen sätts Södertälje under press och F94 har rättvist ledningen hela vägen fram till 10 innan Tälje tvingas ta timeout. Att laget leder inledningen på andra set är helt rättvist, för här finns glöd, defence och smartness i serve och anfall vilket överraskar Täljetjejerna.

Det räcker inte längre än så för Södertälje vänder och vinner andra set med 15-25, men att ha pressat Östra JSM-poolkvalets vinnare i andra set är en framgång så god som någon.

Sammanfattningsvis så inleds dagen i moll men slutar i dur, vilket naturligtvis är bättre än det omvända. Glömmer vi de inledande 3 seten så spelar F94 så bra volleyboll man kan förvänta sig. Det som imponerar mest idag är servestabilitet samt defencespel på såväl dropp, gratisbollar som hårt anfall. Vi har en bit kvar med att höja den egna avslutsprocenten, men det är väl tur att det är där förbättringsprocenten ligger. Agressiviteten i block kan även bli bättre.

Alla som deltog har en del i finalplatsen. Individuella glädjeämnen idag är Sophies servande, vilket var strålande, Hannas bagger och defence, vilket var bäst på plan, samt Gabriellas och Emelies servemottag. Kul att se all träning ge resultat.

Imorgon, söndag, väntar FU17 Stockholm Volley i Sollentuna sporthall