AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar vinner första play-off matchen

Sollentunas C herrar vinner första play-off matchen i division 3 Stockholm mot Södertälje C med siffrorna 3-1 (25-11, 19-25, 25-23, 25-13). Senaste tävlingsmatchen i division 3 som laget spelade var 11 januari och att uppehållet varit långt sen dess lyste igenom i matchens mitt.

Division 3 Stockholm går in i play-off där topp 3 lagen efter höstserien, som slutade iom januari, går vidare till play-off där alla möter alla hemma och borta. Lagen i Play-off är Sollentuna C, Solna och Södeeretälje C.

Sollentunas C herrar har haft ett långt uppehåll, bitvis fyllt av JSM-kvalet för en del, men nu var det allstå dags att kliva in i play-off. Laget var lite drabbat av skador där en spelare har körtelfeber och en annan dras med knäproblem. Förberedelserna har mao varit kantade av lite motgångar. Dessutom överaskas alltid träningsgruppen över uppfinningsrikedomen i sporthallsrenoveringen, som ständigt överraskar utan någon som helst förvarning om vad som komma skall. 

Första play-off matchen spelades hemma mot Södertälje C på fredagskvällen och precis som inspike var avslutad så anslöt A-lagets juniorer, Albin, Johan och Lucas.


Albin vid serve

Killarna chockstartar och formligen sveper bort gästerna från plan. Man tar ledningen direkt och drygar sedan ut den. När Calle har avslutat sin första serveomgång står det hela 15-4, vilket bitvis beror på mycket taggat och bra eget spel, men även en god portion klent motstånd. Sollentuna slår aldrig av på takten utan fortsätter serva hårt och anfalla hela tiden. Setet vinns med hela 25-11.


Axel, Anders och Lucas

Tyvärr så blir resultatet i första set en belastning för när man slarvar i inledningen av andra set och kommer under 6-12 så tar man det aldrig riktigt på allvar. Att man formligen bjuder bort poäng efter poäng via egna misstag får aldrig riktigt det mentala genomslaget och när man turligt fått häng vid 14-16 så tror laget att "nu ordnar det sig". Efter Tälje timeout gör man ytterligare två egna misstag och underläge 14-18 kan sedan aldrig hämtas hem. Setförlust 19-25 efter spel som bitvis inte skall återges någonstans utan bäst bara glömmas.


Elias, David och Anders

I tredje set så är man inledningsvis paralyserade av det inträffade men spelar ändå jämnt med gästerna. 14-14 blir underläge 17-19 och krampaktigt glider det iväg till 17-21. Vid 20-22 så spelar C herrarna snålt och smart och har förstått allvaret i situationen. Via att hålla ner misstagen och tvinga motståndarna till att försöka göra något svårt, så lyckas man vända setet till vinst 25-23.


Lucas vid serve

I fjärde set så har laget återfunnit balansen och tar en liten ledning som vid Axel Hermansonss serve drygas ut till 20-11. Matchen är sedan länge punkterad och slutresultatet blir 25-13.

Sammanfattningsvis var C herrarna överlägsna i allt, speciellt anfallstyngd, men kunde inte förvalta det på det sätt som man på förhand kunnat tro. Första set var magnifikt, men det glädjande spelövertaget var i mångt och mycket en chimär, då gästerna inte funnit sig själva ännu. Andra set är sorgligt men bra, då det ger alla en bild att komma ihåg över hur volleyboll inte skall spelas. De två avslutande seten får ändå ges ett klart godkänt betyg för att man lyfter tillbaka laget på spåret efter utkörning, och slutför matchen på ett välspelat sätt. Skulle man kunna klippa bort ca 30 minuter i mitten skulle det se riktigt, riktigt bra ut.

Överlägset bäst i laget för dagen var Albin, som visar spelförståelse, kunnande samt en god portion djävlar-anamma. Mer sånt! Ävn Lucas är het och vinner boll och Elias gör en av de bättre matcherna i sin passarposition.

Nästa match:
2009-02-20  Sollentuna C – Solna  kl 19:30 i B-hallen

Aktuell tabell:
www.volleyboll.se/stockholm/Table.asp?TournamentId=55425