Bortaförlust mot Linköping för Sollentunas herrar

Sollentuna förlorade den tuffa bortamatchen på torsdagskvällen mot Linköping med 2-3 (25-22, 20-25, 28-30, 25-22, 12-15). Herrlaget fick dock med sig en "tröstpoäng" och har nu 8 matcher i rad där laget tagit poäng.

Första set började bra för Sollentuna som med tre snabba block följt av tre missade anfall av Linköping skapade ett poängövertag för Sollentuna som Linköping inte lyckades hämta in.

I andra set drog istället Linköping från tidigt och har var det Sollentuna som aldrig fick kontakt. Linköping började här få ordning på sitt block och anfallsspel och setet vanns lätt.

Efter 10 minuters paus kom lagen ut och Linköping fortsatte som man slutade andra set. Några poängs ledning i början hämtade dock Sollentuna in och setet blev helt jämnt efter det att Johan Lindström vann allt från sin högerkant. Tillfälligheter avgjorde och Linköping drog det längsta strået.

Fjärde set var länge jämt där SVK nu lyckades med att anfalla förbi Linköpings block i slutet av setet och vinna knappt.

Skiljeset var lite trevande från bägge lagen och länge jämt men när SVK gjorde några onödiga misstag och matchen var förlorad.

Åter visade Sollentunas herrlag att man höjt sin lägsta nivå och man vägrar förlora i elitserien på annat sätt än i ett femte set. Trots att man inte spelade på sin högsta nivå lyckades man hota starka Linköping. Linköping å andra sidan kan även de bättre. Tyvärr så blandar bägge lagen strålande insatser med alldeles för enkla misstag.

Matchen utformade sig till slut som en kamp mellan Linköpings häftiga nätspel mot Sollentunas briljanta försvar. Denna gång vann nätspelet hos hemmalaget. Med denna utformning måste det varit en kamp i den mångfaldiga publikens smak.

I hemmalaget fanns matchens lirare i form av centern Travis Passiers som stundtals dominerade nätet. Även libron Mathias Gustafsson som gjorde flera direkt avgörande räddningar och bör ta åt sig stor ära i att hemmalaget vann.

Trots att Martin Yngerskog var poängbäst i Sollentuna får nog Johan Lindström mest beröm då han nästan på egen hand vände matchen i SVK:s favör. Även här spelade en libro huvudrollen då Peter Hodor nästan tog allt i försvar som Linköping avlossade.
Innan matchen talade bägge lagen om att serve/servemottagning skulle avgöra. En bit in i matchen då Linköping inte lyckades få utdelning på sin hoppserv ändrade man strategi och floatade resten av matchen utan att missa serve medan Sollentuna som inte lyckades i sin strategi i början, kom igen i mitten av matchen men stundtals missade lite för många servar. Servemottagningen fungerade bitvis inte perfekt och vilket båda lagen behöver för att göra det så svårt för motståndaren som möjligt.

Sammanfattningsvis en bra, härlig underhållande match där bägge lagen kan lite bättre.