AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna B herrar rycker i toppen av division 2

Inför matchen på söndagen mot Sickla hade resultatet från Södertelges (tvåa i serien) lördagsmatch publicerats. Södertelge hade överraskande förlorat mot Västerås. Med det utgångsläget hade Sollentuna B, alias Draget, möjligheten att rycka ifrån till en fyrapoängsledning i division 2 Södra Svealand. Detta borde ha varit en bra tändvätska inför dagens match.

Någon måste ha bytt flaskan med tändvätska mot vatten för någon glöd och energi fanns inte i det lag som gick ut på planen i första set. Mängder av enkla misstag och framförallt dåligt servande gjorde att Sollentuna låg några poäng efter hela setet. Vid ett par tillfällen kom man upp lika för att sedan tappa om igen. Sickla ledde med 23-21 när det äntligen lossnade för Draget. Skarpt servande av Jonas Andersson, nummer 4, och ett anfallsspel med mer hjärna än hjärta gav segern med 25-23. Starkt att kunna ta hem ett set som hade nivån "gåvolley".
 
Till andra set försökte Sollentuna höja tempot i sitt spel för att komma upp i normal nivå. Successivt lyckades man och drog ifrån i protokollet. Sollentunas centerspel kom igång och även blocket. I första set hade man inte ett lyckat block, men mot slutet av andra set måste Sickla ha upplevt det som en vägg. Setet slutar i en klar vinst med 25-16.
 
Tredje set är mycket likt set två. Sollentuna gör allt för att trampa på i tempo och intensitet, dock är känslan att man aldrig riktigt kom igång bestående. Sickla tappade däremot mer och mer av sitt spel och hade gett upp den här matchen. De bad till och med om ursäkt för sitt dåliga spel. Stabilt spel från Sollentuna B, alias Draget, gav setsiffrorna 25-14. Det avgörande rycket kom då man gick från 15-12 till 22-12, bra stabila servar från Fredrik Haglund, nummer 12, tillsammans med som tidigare nämnt oinspirerat spel från Sickla är en del av förklaringen.
 
Sollentuna B har nu ett mycket bar utgångsläge inför seriens sista fyra matcher. Man leder fyra poäng före Södertegle B och Team Valla B. Nästa söndag, den 15 februari klockan 10:00, är näst sista chansen att se dessa män i sina bästa år på hemmaplan i Helenelundshallen. Då möter man Eskilstuna Babylon.
 
Aktuell tabell finns på http://www.volleyboll.se/table.aspx?TournamentId=54333