AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas U21 tjejer 2:a i JSM-kvalet

Sollentunas damjuniorer slutade 2:a i östra poolkvalet till JSM efter en lång dag i Boländerhallen i Uppsala. Vägen till final gick utan setförlust, men tyvärr utvecklade sig inte själva finalen på ett sådant sätt som laget hoppades. En andraplats ger dock ett fint utgångsläge till JSM-slutspelet i Gislaved i april.

Poolfinalen till JSM för tjejer spelades på lördagen i Bolandshallen i Uppsala.
Sollentunas grupp bestod av SVK, Södertälje och Kolbäck, medan Vallentuna, Spårvägen och arrangerande Uppsala fanns på den andra halvan.
De som reperesenterade Sollentuna var Lovisa, Ellinor, Emma, Sara, Cissi, Viktoria, Matilda, Irini och Ellen, med Liliana som coach.
 

övre raden: Liliana (coach), Irini, Matilda, Viktoria, Cissi
undre raden: Ellen, Ellinor, Emma, Sara, Lovisa

Dagens första match, mot Kolbäck, började lite osäkert, samträningen hade varit kort, och många gick på ovana postioner. Till exempel sköttes passarjobbet av Cissi, som ju normalt är libero. Men ganska snart började tjejerna hitta varandra, och spelet blev stabilt och säkert. Matchen vanns med stora siffror, och snart var det dags för en tuffare utmaning, Södertäljes samspelta och bollskickliga lag.


Liliana och laget under timeout


Cissi passar

Första seten var länge jämnt, med bra spel från båda sidor, tills Sollentunatjejerna ryckte åt sig en till synes betryggande ledning mot slutet av setet. Det gick dock inte riktigt att knyta ihop säcken, Södertälje gav sig inte utan kom ikapp. Till slut tippade det åt rätt håll igen, och våra tjejer vann setet med minsta möjliga marginal. Stärkta av detta gick man ut ännu hårdare i det andra setet. Detta kombinerat med att Södertälje missade lite mera gjorde att SVK gick fram till en ganska enkel set- och matchvinst, och därmed gruppseger.


Ellinor spikar


Emma droppar
 
När det sedan blev dags för semifinal ställdes laget mot Spårvägen. Tyvärr hade Spåret under dagen decimerats av skador, så de kunde inte göra sig själva rättvisa. Matchen blev en enkel 2-0 seger för SVK, som agerade med stort självförtroende och pondus. I den andra semifinalen var det desto mera spännande, där Vallentuna och Södertälje möttes. Till slut var det förhandsfavoriterna Vallentuna som drog det kortaste strået, och Södertälje vann med 15-13 i avgörande set.


Lovisa i servemottag


Lovisa Smashar
 
Dags för repris alltså, och fast dagen hade varit lång gällde det att tagga till igen, tjejerna visste att det skulle bli tufft. Men tyvärr gick det inte alls, koncentration och ork infann sig inte. Södertälje fick ett ordentligt försprång i början, som de sedan höll setet igenom. Andra set såg först ut att bli det ombytta, SVK ryckte, och höll tre, fyra poängs försprång till mitten av setet. Då tappade man servemottagnigen, och lät Södertäje gå ifatt och förbi. Men tjejerna stretade ändå emot, och var ifatt vid 21 lika. Men igen tröt mod och kraft, via några egna misstag bjöds Södertälje på segern. Vi säger grattis, och hoppas att vi stöter på varandra i Gislaved igen!


Laget efter setvinst
 
Sammantaget kan våra tjejer vara stolta över sin insats, även om det förstås känns surt att förlora finalen på det sätt som det blev. Men i de andra matcherna fick vi långa stunder se ett bländande spel, som lovar mycket gott inför slutspelet.