Förlust för Sollentuna B Herrar i Linköping

Redan på förhand var det givet att bortamötet mot Team Valla B skulle bli en tuff uppgift för Dragets – män i sina bästa år. Motståndarna var inför drabbningen obesegrade på hemmaplan i Linköping. Tyvärr är det fortfarande så. Sollentuna B kunde inte ta en tolfte seger utan det blev säsongens andra förlust.

Team Valla B – Sollentuna B   3 – 1  (17-25, 25-23, 25-20, 25-16)

Redan på förhand var det givet att bortamötet mot Team Valla B skulle bli en tuff uppgift för Dragets män i sina bästa år. Motståndarna var inför drabbningen obesegrade på hemmaplan i Linköping. Tyvärr är det
fortfarande så. Sollentuna B kunde inte ta en tolfte seger utan det blev säsongens andra förlust.

Inledningsvis fungerade allt. Draget fick god utdelning på sitt centerspel och i kombination med stabilt spel i mottagningen hade man kommandot från start till slut. Setet slutade 25-17 till Sollentuna.

I andra set hamnade Draget direkt i underläge och fick kämpa i underläge. Det fina spelet från första set kom av sig då Team Valla B lyckades neutralisera många anfall genom bra block och försvar. Setet slutar med förlust 23-25.

I tredje set är känslan att Sollentuna ska hitta tillbaka till det fina spelet då man går i från till 5-0. Dock lyckas man inte med att hålla uppe spelet utan Team Valla kommer
i kapp mot slutet och gör ett ryck från 18-18 till 22-18. Draget kommer inte tillbaka som man gjort så många gånger i tidigare matcher under säsongen utan setet slutar 20 -25.

I fjärde är det aldrig riktigt spännande. Sollentunas spel kommer aldrig riktigt upp till den nivå som behövs för att kunna rubba Team Valla. Successivt rinner de ifrån och tar hem matchens sista set med 25-16.

Det är bara att konstatera att idag kom inte Draget, män i sina bästa år, upp i den nivå som behövdes. Några misstag för mycket och svårigheter med att avgöra anfallslägen visar på att det krävs att laget presterar för att vinna matcher i division 2 Södra Svealand. Framförallt mot ett lag som Team Vall B som i avgörande lägen hade en växel till (eller rättare sagt en elitseriespelare att byta in, elitlagets libero deltog hela matchen). Vinst nummer tolv får vi vänta på, kanske kommer den i nästa match borta mot Sickla den 8 februari.

Sollentuna B leder fortfarande serien 2 poäng före Södertelge B och ytterligare 2 poäng före Team Valla B.