Sollentuna derby i Division 3 för damer

I division 3 Stockholm var det derby i vårserien där Sollentunas C damer mötte Sollentunas D damer i B-hallen på torsdagskvällen. Trots en rivstart av de yngre D tjejerna i första set så var det C damerna som tillslut tog hem segern med 3-1 och visade att gammal är äldst, i alla fall än så länge.

Division 3 Stockholm efter jul är de 5 bästra lagen från höstens division 3 Norra och division 3 Södra. Sollentuna lyckades få med både sitt C- och D-lag för damer, vilket betyder att de kommer möta varandra två gånger under vårserien.

Matchen slutade 3 – 1  (15-25, 25-20, 25-19, 25-19) till Sollentuna C:s favör.


Elin och C-damerna under en timeout

Under hösten har C damerna gått som tåget och vunnit varje match. Det blev 4 st 3-0 och 2 st 3-1 segrar. D damerna hade det lite tuffare och fick spela en kvalmatch mot Bromma D för att få kvala in till vårserien.

Division 3 består till våren av Sollentuna C, Puls, Bromma C, Sollentuna D samt Vallentuna C. Serietabellen finns på http://www.volleyboll.se/stockholm/Table.asp?TournamentId=55431


Petra, Viktoria och Cili i nätduell

Kvällens match i B-hallen var alltså första mötet mellan Sollentuna C och Sollentuna D.

I C-laget spelade Sanna, Tina, Viktoria, Ellen, Mikaela, Matilda, Karro, Cili, och Malin.

D-laget bestod för kvällen av Amanda, Elin, Petra, Sara, Linnea, Gun från F93 samt Gabriella från F94.


Linnea i centeranfall, Ellen blockar

I första set visar D-laget en härlig inställning och vänder ett underläge 7-10 till ledning 13-10, vilket sedan ökas på till 19-12. Vid det laget har coach Elin tagit bägge sina timeouter för C-laget. Till slut blir det setvinst med 25-15. D-laget vinner första set mycket tack vare ett starkt servande, men faktum är även att D-laget är i form efter genomfört SM-kval i helgen medans C-laget inte haft samma matchande den senaste tiden. Det ser helt enkelt lite rostigt ut på ena sidan medans andra sidan ser väloljad ut.


Linnea blockar Ellens anfall

Andra set blir ett uppvaknande för de äldre C-tjejerna och de tar tidigt ledningen och det ser ut att bli stora siffror, men efter en mindre lyckad start så jobbar sig de yngre D-tjejerna stadigt närmare. Setvinst 25-20 till C-laget.


Sanna anfaller i 3:e set

I tredje set så trummar C-laget på och trycket D-laget hade uppe från första set börjar nu mattas rejält, vilket märks att de mer och mer förlorar de lätta bollarna. C-laget kontrollerar och styr hela setet och siffrorna 25-19 får det att låta som det var jämnare än vad det egentligen var. 


Tina och Viktoria blockar Gabriella

När det fjärde setet startar känner sig C-laget lite säkrare med 2-1 ledning, vilket gör att det blir öppnare spel. Samtidigt så krigar de yngre D-tjejerna på ordentligt, för nu inser de att matchen på intet sett är körd och att de mycket väl kan stå som slutsegrare bara de jobbar hårt på varje boll.

Spelkvaliteten höjs och båda lagen bjuder upp till ett underhållande set med många fina bolldueller. Även om C-laget är i ledningen hela tiden så låter de yngre volleybollartisterna de äldre slita för varje poäng.


Sanna anfaller och Sara blockar

Riktigt spännande blir det vid 19-20 till C-laget då D-laget servar men mottaget sprätter över på D-laget sida. Men chansen att kvittera försvinner via en spike i egna nätkanten och därefter rinner setet så sakterliga ur händerna på D-laget.


Gabriella anfaller och Tina blockar

Boll för boll tar C-laget härefter och stänger 4:e set och matchen med 25-19.


Mikaela plockar serven

Totalt sett var det en underhållande match med mycket kamp och vilja samt fina bolldueller. Det var även en hel del misstag, så som raka ben och okontrollerat nätspel.


Elin petar vid nät


Gabriella anfaller för D-laget


C-laget tackar för matchen