Sollentunas B herrar vinner igen!

Säsongens elfte vinst, nummer nio med siffrorna 3-1, kom i söndags mot Norsborg. Bortalaget försvarade sig frenetiskt genom hela matchen men kunde inte hålla i den fina start som gästerna presterades. En skön seger för Sollentuna då spelet till en början gick lite på halvfart för att sedan blomma ut för Dragets – män i sina bästa år.

Första set inleddes med att Sollentuna tog kommandot med 6-3 genom bra servande av Fredrik Haglund, nummer 12. Norsborg arbetade sig ikapp till 9-9 och lagen följdes sedan åt. Norsborg kändes dock att ha ett litet övertag då de fick med sig många snöpliga poäng och hade ett mycket effektivt spel från vänsterkanten. Detta till trots hade Sollentuna B:s herrar ledningen vid 21-20. Fler poäng blir det dock inte, Norsborg avslutar starkt och vinner setet.

Till andra set kommer Draget in med en annan energi. Försvaret, både i block och baklinje, får tag på Norsborgs anfall. Detta tillsammans med två omgångar med fina poängsviter (från 4-4 till 10-4 respektive 12-10 till 19-10) tar musten ur gästernas spel. Slutsiffrorna blev 25-13.

Tredje set böljar lite fram och tillbaka från ledning för Sollentuna med 6-1 till lika läge vid 14-14 och ledning för Norsborg vid 16-17 och 18-19. Draget håller i spelet mycket bättre i det tredje setet jämfört med det första och levererar en mycket bra avslutning på setet. Försvar och anfall fungerar med bravur och man vinner setet med 25-20.

I fjärde set håller spelet i sig för Sollentuna och man tar tidigt ett litet kommando. Ledningen håller i sig och växer som mest till 15-8. I det läget finns inte mycket som talar för att matchen ska vända och Norsborg kommer aldrig närmare än två poäng. Matchbollen från Tobias Zetterlund, nummer 6, kan inte Norsborgs block hålla och setet slutar om igen 25-20.

Matchbollen kan få symbolisera hela matchen; Norsborg kämpade men när Draget, män i sina bästa år, trampade på och höjde energin orkade gästerna inte stå emot. Nästa helg åker Sollentuna B till Linköping för att spela mot Team Valla B. Det finns förutsättningar för en riktigt härlig holmgång då ettan och trean i division 2 Södra Svealand möts.